Normális ez a hőmérséklet?
Asszony laptopja 100°C fokot írt (everesttel)
Szóval úgy gondolom az 56°C még ideálisnak mondható
Igen tudom hogy nem hiszitek el. Én sem hittem. Íme:
14:51esnek :
Az alaplapod 57 fokos, a vinyó 52 és a CPU 100 Fokos:D:D:D
Azért diagramot leolvasni nem ártana...::D
Amúgy nézd meg a proci szinte végig 100%-on pörög, szerintem a Vista-t szedjétek le és Win7-et tegyetek, mert vista eszi a RAM-ot meg Procit:)
am 56 fok normálisnak mondható:)
Ice;)(15/f)
Meg a srác az alap állapotot kérdezi és nem az EVEREST terhelt CPU ill. RAM-ból fakadó hőmérsékletet:)
Ice;)(15/f)
Azért ez szíven ütött :P:
„Azért diagramot leolvasni nem ártana...::D ”
A történetem úgy szól miszerint normális használat mellett, jóformán sütött a CPU-ból kiáramló levegő. Így megnéztem annak hőmérsékletét. Természetsen mind az alaplap ill. a monitor is normálisnak mondható hőmérsékletű volt (még ha az utóbbi nem is volt a diagrammba), de egy gépben nem átlagot kell vonni a hőmérsékleteknél, hanem megnézni hogy mi gyártja a legnagyobb hőt, és azon enyhíteni. Ha ilyen esetben a CPU-ról van szó, az nem kirívó mivel >100W-osak a drágák (legalább is a használhatóbb darabok), értelemszerűen hőt is termelnek. A probléma az hogy általában max 80°C fok magasat szokott jelenteni nekem 100°C-t írt a gép ami szerintem extrémnek számít. Csodálom azóta is, hogy még nem füstölt el. (Sőt még hallani sem nagyon hallottam ilyenről, sőt úgy gondolom hogy nem jó értéket ír ki a progi).
Az említett pad ártani nem árt, de a laptopot úgy kéne/kell meggyártani, hogy tudja tartani az alacsony hőmérsékletet, de ha lenne nekünk mi is használnánk, de így nem fogok 7e Ft-t rááldozni.
Természetsen 100%-on pörgettem a CPU-t, hogy felmenjen a hőmérséklet. Bármilyen meglepő az volt a cél hogy elérjem a 100°C-ot mivel mint mondtam én még nem hallottam ilyen hallatlan magas értékről. És csináltam is egy képet gyorsan, hogy nektek be tudjam bizonyítani hogy van ilyen. És mint mondandóban írtam, nem általánosan megy 100°C-san a CPU, hanem volt már olyan hogy 100 volt.
Az esetet javítani próblátam, megnéztem a hűtést, de nincs telerakódva, és hogy mondjak valamit, az nem Vista, hanem bizony egy XP. Sajnos böngészés mellett is ilyen magas a hőmérséklete.
ezt írta:
"Asus laptopom van és marha meleg van 56fokot mutat nem szokott ennyit."
Ebbe nincs benne hogy alapeset. (amúgy az említett laptop is ASUS)
És megkérdezném a kérdezőt hogy az 56°C minek a hőmérséklete? A CPU-é, az alaplapé...
Én inteles notebookot vettem mert haverom kárán tanultam akinek tavaj nyáron megdöglött a laptopja.
Ezért kell tanulni belőle hogy amd-s laptopot nem szabad venni. Mert nyáron 35 fok melegbe használni is nagyon rossz, játékról meg ne is beszéljünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!