Laptop vákuum hűtő teszt, tapasztalatok?
Üzleti laptopom van, tudom nem játékra való, de néha egy grid, egy dirt rallyt játszok. Viszont ilyenkor mintha fel akarna szállni, úgy süvít benne a venti. A hűtőpadban nem bízok, próbáltam, talán egy piit hidegebb levegőt szívott magába a gép, de semmi érdemit nem tett.
Vannak ezek a vákuumos hűtők, hogy a kimeneti rácsba lehet akasztani, vagy ilyen gumis dologgal oda tenni, és közvetlen a bordáktól szívja ki a meleget.
Mennyit segíthet egy ilyen, illetve mennyire hangos?
ilyen "vákumos hűtővel" még soha nem találkoztam ami csövön keresztül kiszívja a meleg levegőt..., én liquidost szeretem használni (magyarul "folyadékost") lényeg hogy rá rakod (jobb esetben a procira) ami általában vmilyen hővezető fém szokott lenni... és akkor egy ilyen gumicsövön keresztül kimegy a meleg folyadék egy kisebb/nagyobb tartályba és lényegében ezt a "külső" tartályt kell hűtve tartanod folyamatosan ami általában egy venti szokott lenni.
a hűtési módszerek közül ha csak nem valami hidrogént nyomatsz bele, ez az egyik leghatékonyabb hűtési módszer.
de bizonyos háttérben futó fölösleges alkalmazásokat is kikapcsolhatsz a feladatkezelőben és akkor egy kicsit az is javíthat a helyzeten
Egy gram por nincs benne, pasztázva múlt héten volt.
Ezt az elsőnek:
Ilyenről beszéltem, és laptopról, nem asztal gépről, nem tudok bele vízhűtést építeni:)
Ezek gagyik, csak 1 dologra jók: kitördelni a műanyagot a szellőző előtt.
És még hangos is mert a legolcsóbb ventilátor van bennük.
Ja meg jó volna tudni a gép típusát is, néha hűtőpad csodákra képes, de abból is van sok fajta. A notebook aljának a belseje azért ezüst vagy réz színű mert be van vonva alumíniummal vagy rézzel hogy jobban elosztja a hőt:
Ha nincs is rács az alján, elég ha fújja a műanyagot.
5-6 ventilátor legalább:
Először gondolom a cég akitől vettem, az nem volt a legjobb, terhelés alatt 95 fok szinte stabilan. Vettem pasztát (nem kellett volna, gagyi volt), azzal oda jutott, hogy terhelésél kikapcsolt, mert 105-öt elérte, vettem utána mx4-et, azóta terheléssel 75-89 közt ugrál, és kevésbé fúj a venti.
Igazából most így szükség nincs rá, mert túl melegedni nem tud, csak gondoltam ha van egy ilyen ami nagyobb ventilátor, akkor az sokkal halkabb, mint a beépített, és leveszi a "terhet a válláról", pl ha játszanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!