Nem olyan rossz gép, de mégis lassú? Mitől lehet ez?
Gamelésre a bátyám gépét használom ha épp nincs itthon, nem gyenge gép, ő egy rakat grafikai programot használ rajta (Photoshop, illustrator, indesign, premiere pro, corel draw...). Videokártya is elég jó benne, de valamiért mégis lassú.
A gép adatai:
Intel Core i5-4460 CPU @ 3.20GHz
GeForce GTX 750 2GB videokártya
8 GB DDR3 memória (16 volt de az egyik tönkrement benne)
250GB Samsung SSD, 2TB WD Red HDD
Eredetileg Windows 7 volt rajta, az lett Win 10-re frissítve, akkor még HDD-n volt és onnan klónozta át ssd-re a full rendszert.
Ő azt mondta bármi lehet, akár vírusos is lehet a gép. Annó a Win7 is crackelt volt rajta, az lett 10-re frissítve. Azon kívül egy rakat cracklet játék meg program van benne, kitudja melyikbe milyen "meglepetés" van. Azon kívül tele van minden szeméttel a gép, és a gépház is kb 4 éve volt utoljára kitakarítva, abban is biztos egy rakás por meg kosz van.
Valamit tudnék vele csinálni amitől kicsit jobban működne?
"a Win7 is crackelt volt rajta, az lett 10-re frissítve. Azon kívül egy rakat cracklet játék meg program van benne"
Szerintem a kérdésben benne van a válasz, hogy első körben mi a teendő.
Vicceskedve azt mondanám, hogy:CTRL+ALT+cipőtalp
Én a helyedben nyomnék egy "format c:\"-t, és újra telepíteném a rendszert.
Xarból ne akarj várat építeni!
Kedves utolsó! A videokártya egyáltalán nem befolyásolja a számítógép logikai sebességét, ez baromság. Egyébként meg de, igenis jó kártyák a GTX 700-as szériák, baromi erősek.
A kérdezőnek, pedig:
Telepítsd újra teljesen, nulláról a számítógépet. A frissítés hagy maga után milliómegegy ideiglenes fájlt, amit sohase az életben nem fog törlődni: "klónozta át SSD-re a rendszert". C-re lehetőleg ne telepíts mindenféle-fajta fa*zságot, és nem lesz lassú sem a géped. A legfontosabbat kihagytam: takarítsd ki. Szia!
Azt mondja, gamelésre használja a bátyja gépét. Ott márpedig igenis számít, ebből indultam ki.
Ami meg a 700-as szériát illeti, már nincs hozzá normális driver támogatás és ettől függetlenül is öreg.
A GTX750 kicsivel van a GT1030 alatt, a GTX750 Ti kicsivel van fölötte.
A GTX760 nem éri el a GTX1050 teljesítményét.
A GTX770 talán a GTX1050 Ti szintjét eléri.
A GTX780 nagyjából a GTX1650-nel van egy szinten
A GTX780 Ti kb. GTX1060 3GB szint, de inkább alatta.
Szóval igen. A 700-as széria teteje még tartja magát a középkategóriában, bár a driveres hiányosságok miatt az újabb játékokban több gond van velük. Az alja viszont, ahol a 750-esek vannak, már nem jók semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!