Az lenne a kérdés hogy miért van alacsony fpsem a jétékokban?
Figyelt kérdés
Van egy gtx 1050 2g kártyám 8 gb ddr3 ramom és egy athlon x4 630 procim! A processzorral van bajom néztem benchmarkokat és jobban teljesít egy athlon x3 445 egy gtx 1050-el párosítva és nem értem hogy miért! a tápom az egy 500 wattos bronz szóval azzal nem lehet gond. Ahol a x3 455 nek van egy játékban például 40 fps-e nekem van 20. és nem tudom hogy mitől lehet a hdd-vel van baj? Vagy kezd meghalni a procim? De arra is gondoltam hogy lehet újra kéne rakni a gépet mert már kb 2 éve volt utoljára.2019. okt. 25. 08:15
1/10 MGéza válasza:
Újrarakás helyett pasztázás+takarítás legyen az első. Aida stressz-teszt a cpu-ra, a gpu-ra FurMark, ha túlmelegszik valamelyik akkor azt tedd elsőként. A túlmelegedést a szenzor pirossal jelzi, illetve látod hogy visszavesz a proci vagy gpu az órajelből. Egyéb tipp: Ez a kártya leginkább HD, de maximum 900p felbontás mellett bír magas beállításokat. Próbáld meg legelőször alacsonyabbra venni a játékban grafikus beállításokat.
2/10 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a gyors választ, mindenképp ezekkel próbálkozok meg a monitorom 720p felbontású, a játékokban meg mindent leveszek lowra.. ha van rá opció mint például a CS:GO-nál a többmagos képalkotást (multicore render) bekapcsolva hagyom! Lényeg a lényeg, paszta és takarítás lesz az első! Közben most megy a vírusirtás is a háttérben! :D Meg töröltem minden felesleges dolgot plusz töredezettség mentesítés, meg letiltottam minden háttérbe futó dolgot amire nincs szükségem. Valami csak kisül belőle!! :D
2019. okt. 25. 09:00
3/10 anonim válasza:
Ahogy a videokártya a videomemóriából dolgozik, úgy a processzor a rendszermemóriából, így ha a ram lassú, akkor a processzor teljesítménye is kevesebb lesz. Egyes játékokban kifejezetten észrevehető, ha a memória nincs dualchannelben és alacsony órajelen pörög. Ezen kívül szóbajöhet, hogy más háttérben futó alkalmazás lefoglalja a processzort. Mindenesetre én először nem együtt tesztelném az egész konfigurációt, hanem egy videokártya független benchmarkon tesztelném a processzort, hogy tényleg képes arra, amire kellene.
4/10 anonim válasza:
Ez még nem Ryzen, ennek mindegy volt a memória. Az gond, hogy a low grafika a processzorra hárítja a terhelést,a vga meg nem csinál semmit, ott les 5%-os kihasználtságon.
5/10 A kérdező kommentje:
Ha már ram, attól lehet gond hogy egy 4gb-os és 2db 2gb-os modulból áll a 8gb? a 4gb-os 1600 a másik kettő 1333 mhz-en fut ezért ugye a 4gb-osat is visszaveszi 1333-ra!
Ja igen.. magas grafikai beállításon se látok javulást a teljesítményben!
2019. okt. 25. 10:12
6/10 A kérdező kommentje:
Ment mindenkinek a zöld! Várom a további javaslatokat is! Köszönöm nektek és a többieknek előre is! :)
2019. okt. 25. 10:13
7/10 anonim válasza:
1333Mhz-es frekvencia ma már édes kevés a legtöbb játékhoz, főleg hogy 3 modulból van összeállítva a memória.
Jobban járnál ha beszereznél egy ugyan olyan 4GB-os modult, és úgy használnád duálba.
Feltéve ha szeretnél még erre a konfigra pénzt költeni.
Egyébként használtan 3 ezer forintért már kapni, de újonnan sem kerül többe 5-6 ezernél egy 4GB-os 1600Mhz RAM.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget portalan a gép plusz kiszedtem belőle a 2db 2gb ramot a másikat visszahúztam 1600-ra a procit felhúztam 3.2 ghzre és megy mint a golyó!☺️ Természetesen bővítek ramot ugyanolyat vagy teljes upgrade lesz!
2019. okt. 25. 11:36
9/10 anonim válasza:
Mondom, ne siess sehova, először mérd meg a processzort külön, hogy hozza-e az elvárt teljesítményt szintetikus tesztek alatt.
10/10 A kérdező kommentje:
Igazából sokat nem akarok vele foglalkozni amíg megvan az 50-60 frame a játékokban, főleg úgy hogy nemsokára max 3-4 hónap de az is lehet hogy előbb a videókártya kivételével cserélek mindent és idővel a kártyát is ahogy lesz rá keret! Nem éri meg ezzel túlságosan sokat foglalkozni nem hogy költeni rá több mint tíz éves konstrukció ez a masina! 😂 Amíg lesz másik csak arra kell hogy legyen min játszani!
2019. okt. 25. 12:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!