Szerintetek ez jó PC konfig?
Már megvan minden alkatrész csak kíváncsi vagyok hogy szerintetek milyen lett. Valamit rosszul választottam szerintetek?
SilentiumPC regnum rg4t (gépház)
Ryzen 5 3600
Asus Crosshair VI Hero
Kingston Predator 3000mhz 2x8GB
Raidmax 700w vampire gold+
SilentiumPC Fera 3 RGB (cpu huto)
Szerintetek jókat választottam?
"Raidmax 700w vampire gold+"
1. 700 W-os terhelhetőségű tápról - bár nem ismeretes a videokártya, de - látatlanban lehet sejteni, hogy bőven felesleges ilyen mértékű túlméretezés.
2. A Raidmax nem éppen egy közismert gyártó. Az említett tápegységről - de a szériáról se - nem lehet találni tesztet:
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
nem szerepel szakfórumok javasolt tápjai között:
* [link]
Akkor felesleges volt a tápon sporolni.
Csak egyszerűen nem találtam 30ezerért 650 vagy 700 wattos gold tápot ami lehetőleg félmoduláris
Felesleges 650 vagy 700 W terhelhetőségű táp.
A két fő fogyasztó:
* Ryzen 5 3600: 65 W TDP [ [link] ]
* rtx 2060s (az s a Super jelölése akar lenni?): 175 W [ [link] ]
ez összesen 240 W. Mindennel együtt 290 - 340 W. Egy 450 W-os táp már elegendő neki (a GPU gyártója is csak 550 W-osat javasol).
24-26000-ért már kaphatsz Gold hatásfok-besorolású, (fél)moduláris 450-550 W terhelhetőségű tápot egy-egy közismertebb gyártó jobb szériájából:
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
Cougar VTX-ről több teszt is van, megbízható táp, igaz belépőszintű. Nem szükséges cserélni. A gép nem fog 300w fogyasztás fölé menni, simán elég ekkora táp.
Ha ennek ellenére cserélnéd, ott a Bitfenix Formula 550W vagy modulárisból a Whisper 550, SF Leadex 550, Seasonic Focus Plus 550. Felesleges nagyobb...
Rendben.
Corsair tápegységek jók? Ezen belül a TX-M szériára gondolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!