Windows 10 kajak ennyi ramot zabal?
Gondom oka az, hogy a Win10 (virusmentes, nyugalmi állapotban) a 4gb ramombol 2,2 gbot megesz. Ugyebár marad 1,8 gb de egy GTA 4 futtatasahoz aminek kell 2 GB ahhoz keves.
Hallottam, hogy ezt cache-nak hasznalja, ha egy ram igenyes alkalmazast elinditok akkor osszeszukiti magat a rendszer 1 gbra. Windows 8.1 700-900mb ramot fogyasztott.
Rendszer: Windows 10 Pro x64 (eredeti)
Ha több ramod van, nem feltétlenül tölti fel a felét (pl a 16-ból 8-at)
Mint fentebb említettem, 4GB volt használatban kereken, ebből közel 1 a Chrome, a többi megosztott a rendszer és a hátterében futó egyéb dolgaim között.
A többi RAM mind "szabadon" volt, felhasználható 20GB (24 van a gépben)
Kösz a valaszokat.
"2019-ben esetleg +4gb RAM 7000 Ft-ért szóba sem jöhet gondolom"
6os senkit se érdekel a provokalo valaszod. Te meg 7000 forintért vehetsz kötelet amiből felakaszthatod magadat.
Laptopba 1 memoria slot van, azt nem tudom bővíteni. Lesz uj gépem, kivancsi voltam mi okozza a leterheltséget és lehet-e kezdeni valamit. Nagyon gyors rendszer tényleg.
Nálam 16-ból 6-ot használ, 9-et cache-el. A cache memóriából bármennyi szabadítható fel, ha kell, max. kicsit lassabbak az IO műveletek, és esetleg lesz némi swap művelet, mert minél kevesebb a memória, annál többször nyúl a diszkhez. Ha ez nem zavar, nem kell vele foglalkozni, amúgy is csak memóriabővítéssel, vagy jóval kevesebb háttérfolyamat működtetétével tudsz ezen javítani.
Használattól függ, de nekem korábban a 7-es is 1,5GB körül állt meg úgy, hogy még nem csináltam semmit...
A 4GB RAM Win10-nek tényleg csak éppen elég, különösen, ha a 64 bites verzió fut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!