Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hová kell a jumper-t rakni,...

Hová kell a jumper-t rakni, ha 2 merevlemezt (ATA) szeretnék használni?

Figyelt kérdés
Eddig csak egyet használtam. Most vettem egy másikat, de sehogy nem tudom megcsinálni, hogy a régiről bootoljon, és az új legyen a második. Nem vagyok otthon a témában, jól jönne egy kis segítség. Mindkét lemezen van master, slave és cable select. Az IDE kábel melyik csatlakozójára kell tenni a mastert és melyikre a slave-t az alaplaptól számítva? A segítséget előre is köszönöm.
2010. júl. 16. 13:23
 1/5 anonim válasza:
Biosban állítsd be, hogy melyikről bootoljon.
2010. júl. 16. 14:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Hogy ez nem jutott eszembe. Tiszta hülye vagyok. Biztos a meleg teszi... :)
2010. júl. 16. 14:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Amiről bootolsz az legyen a master, a másik slave, a kábel legvégén legyen a slave, középső csatin a master(újabb alaplapoknak mind1 melyikre dugod)
2010. júl. 16. 15:15
 4/5 P.O.C. ***** válasza:

Nem muszáj BIOS hozzá, (sok BIOS-ban egyébként nem is lehet HDD prioritást állítani).

Ilyen sorrendben botolnak alapesetben:

Primary csatlakozó (vagy IDE 0):

1. Master

2. Slave

Secoundary csatlakozó (vagy IDE 1)

3. Master

4. Slave

Master a vezeték vége, slave a vezeték közepe (ettől eltérően is működhet, de nem ajánlott máshogy kötni)

Ami jumper -olást illeti ott van a táblázat az eszközön. Ez gyártónként változó.

2010. júl. 16. 15:20
 5/5 anonim ***** válasza:

15:15 vagyok

Bocsi hülyeséget írtam, kábel vége a master és közepe a slave....

Úgy látszik hatással van rám ez a meleg :S

2010. júl. 16. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!