Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a problémája a...

Mi lehet a problémája a számítógépemnek? -videó

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=xE3FRyeSQhw&feature=youtu.be

tehát ez windows 10... amikor bekapcsolom, egyszerűen nem megy rendesen a gép.... amint sikerül újraindítani, egyszerűen elkezd gyönyörűen működni az egész, tökéletesen ahogy kell...

de win 10-t már nem használok, mert alig tudom újraindítani... windows 7 alatt a probléma sokkal gyengébben jelentkezik, nem villog a monitor, semmi, egyszerűen csak az aero felület nem jön be... majd újraindítom szépen, aztán bejön az aero és szépen működik...

már régóta csinálja... grafikus kártya driver csere nem segít rajta, már több verzió is volt fent az idők során

régóta megvan ez a problémája... windows 7 alatt nem zavar... most viszont kezd zavarni, hogy nem tudok windows 10-et használni, mert sok program már csak azon hajlandó elindulni

Szerintetek mi okozhatja a leginkább a problémát? ha veszek új videókártyát, az megoldhatja?

jelenlegi videókártya:

sapphire r7 260x 2 GB (nem nagyon melegszik játékok alatt sem, újonnan vettem 5-6 éve, sosem melegedett túl sem)

asrock 980 de3 u3s3 alaplap

fx 6300

egyébként mi a véleményetek erről a monitorról?

2019. okt. 8. 13:09
 1/8 Evengelier válasza:

Kedves Kérdező! (Zoárd, ha jól láttam.)

A monitornak maga a márkája szerintem jó. Ezt a kérdést volt könnyebb megválaszolni. Na most a villódzó monitornak több oka is lehet menj végig mindenen:

- Kábelek cseréj. (lehet valamelyik kontaktos)

- Ha Intel procid van, de némelyik AMD-s is rendelkezik integrált grafikával. Szedd ki a videó kártyád és dugd át erre a kimenetre a monitort, ha ezzel jó a kép akkor a videó kártyád ment szarrá.

- Ha a monitornak pl nem külön tápja van hanem a gépről kapja az áramot, akkor táphiba is lehet, talán nem elég erős hozzá.

- Valamint ha ezek közül mindent leelenőriztél és még mindig nem jó, akkor pedig a driver hiba is játszhat. (tudom írtad hogy már cserélted de hidd el könnyen bele lehet trafálni 3x is szarba) Az iobit szoftvereit javaslom, írd be google-be: Driver Booster. Minden drivert megkeres és lefrissít, tök ingyenes és az NVidia fejlesztette, szóval nem szar. Ha ez sem oldja meg a dolgot akkor még az is lehet hogy az aljzat rossz a kártyán. Más most így hirtelen nem jut eszembe, nekem ez mindenképpen kontakt hibára utal. Remélem megoldódik a gondod. Sok sikert.

Üdv, egy Informatikus.

2019. okt. 10. 08:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Helló!

Nekem is a driver lett volna az első tippem, de mondtad, hogy cserélted.

Nem kábel, nem monitor hiba.

Szerintem próbáld ki egy kölcsön videokártyával. Ezen az alaplapon nincs integrált videó kimenet. :( Ez eldönti a kérdést.

2019. okt. 10. 08:14
 3/8 Evengelier válasza:
Jah, igen írtad alul, hogy fx 6300-ad van meg az alaplapot is megnéztem igen, itt nem tudod átkötni másik portra a monitort. Marad a videó kártya csere.
2019. okt. 10. 11:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Uj videokartya kerult a gepbe. A problema sajnos nem szunt meg.

Az alaplap lehet a hibas?

2019. okt. 24. 12:52
 5/8 A kérdező kommentje:

Uj monitorom is lett uj kabelekkel.

Uj videokartyat is vettem

A problema nem oldodott meg sajnos.

2019. okt. 24. 12:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Az alaplap okozza a problemat. Nekem is ilyen alaplapom van es hasonlo a problema. Egy bios update jo esellyel megoldja.
2019. okt. 24. 13:17
 7/8 A kérdező kommentje:

szia

neked megoldotta a problémát a bios update?

Jelenleg a gyári 1.6-os verzió fut

Amiket néztem bios update-ket viszont nem olyanok, mint a mai alaplapokon, külön van minden szedve, cpu kompatibilitásra meg ilyenekre, akkor is jó lehet ha az utolsó 2.0 bios verziót szedem le?

[link]

2019. okt. 24. 19:43
 8/8 anonim ***** válasza:

A legutolso update tartalmazza az elozoeket.

En nem upgradeoltam az enyemet, mert egyreszt gyakran elmegy az aram itt es nincs szunetmentes tapom, ami biztositana upgrade alatt az aramot, igy nem merem. Masreszt nalam enyhebb a problema, csupan a videokartya teljesit gyengen cold restart utan, igy nem gond egy ujrakapcsolas. Sleep modban szoktam hagyni es problem solved. De 100 szazalek, hogy az alaplaptol van.

2019. okt. 25. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!