Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Orange Pi-ra telepitett...

Cydor kérdése:

Orange Pi-ra telepitett Ubuntun, az SSH (Putty) nem mukodik, hogyan tudok ujra kapcsolodni?

Figyelt kérdés

üdv mindenkinek.

Orange Pi -re sikerült telepitenem az Ubuntut, és az utmutatás alapján (lucsmall.com és egy másik magyar blog amit azóta nem találok) ment is putty-on keresztül a használat (192.168.0.129). most azonban a putty nem tud belépni, (network error: Connection

refused) azonban a minidlna kiválóan működik.

hogyan tudok ujra sshval belépni? mi állítódhatott el?

nem szeretném elölről kezdeni...

(természetesen volt már kábel csere, minden újra lett inditva, hagytam pienni is pár napot a Pi-t, de az ssh nem megy...)

[link]

2019. okt. 5. 16:18
 1/4 Argloss ***** válasza:

Valószínűleg elfelejtettél fix ip-t állítani, szóval most más címen érhető el a géped.

A routeredben meg tudod nézni, meg be is tudod állítani, hogy állandóan ugyanazt az ip-t kapja.

2019. okt. 5. 17:26
 2/4 Argloss ***** válasza:

Még szerencse, hogy felületesen olvasok... :)

Automatikusan indul az ssh szerver? Tűzfalat állítgattál? Automatikus ban?

Kösd rá monitorra, aztán nézd meg.

2019. okt. 5. 17:33
 3/4 A kérdező kommentje:
fixen 192.168.0.129 az ipje, megprobáltam átállitani, de nem hagyta, a routerben is vissza kellett állitanom a dhcp-t.a routerben nézem elöször és utána inditom a putty-ot...
2019. okt. 5. 18:30
 4/4 A kérdező kommentje:
az ssh szervert nem állítottam, szóval annak automatikusan kell indulnia továbbra is..
2019. okt. 5. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!