Milyen hardvert kéne vegyek, hogy jobb legyen a játékélmény?
Sziasztok!
Van egy PC-m, kb. 2 éve vettem, viszont lenne 1-2 játék a közeljövőben amit szívesen kipróbálnék, ezért is gondoltam, hogy a jobb játékélmény érdekében még költenék valamennyi pénzt a meglévő gépre..
A processzor egy i5-6600, 8GB DDR4 memória, 1TB WD Black merevlemez, MSI GTX980 GAMING 4G videokártya, 400W BeQuiet! tápegység.
Nem szeretnék sokat költeni, egy 120 v 240GB-os SSD-re gondoltam, illetve +8GB memóriára. Kérdés, hogy érdemes lenne költeni még erre a gépre, vagy hagyjam így ahogy van? Mekkora változás lenne pl. +8GB memória?
Ez a kis fejlesztés kb. 20 ezerből kijönne, kérdés, hogy jobban megérné-e másra költeni?
Egy használt, garis GTX 1070Ti szerintem dobna rajta, 90 körül kapni.
Esetleg egy új 2060 Super, 2070, de azoknak ára van. :)
Az SSD csak a betöltésen segítene, FPS-t nem növel.
Igen, 20 ezret megér az SSD + RAM. 16 GB memória akkor szükséges, ha kifut egy játék a 8-ból, és ilyenek bizony már egyre nagyobb számban vannak. Plusz kényelmi szempontból is jobb, mert nem kell mindent bezárogatni, mielőtt játszani kezdenél. SSD-t nem annyira a játékoknál, inkább a rendszer sebességében éreznéd meg.
Ami a processzort és a VGA-t illeti, ha FHD-ban játszanál, felesleges cserélni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!