Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem mindegy milyen a kábel?

Spumifater kérdése:

Miért nem mindegy milyen a kábel?

Figyelt kérdés

Évek óta használom a netet. A router és a pc között persze kábeles a kapcsolat. Most van egy DVR-em és szeretném hozzákötni a routerhez. Vettem kábelt. Nem működött. Aztán a router és a pc közé tettem a kábelt. Sokáig tartott a pc-nek, de jelezte, hogy van internetkapcsolat. Azonban bármely oldal megnyitásakor "Időtúllépés" hibát jelzett. Visszaraktam a régi kábelt, azzal tökéletesen ment.

Vettem jobb minőségűt. Azzal ugyanaz lett a helyzet. Ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönném!

2019. szept. 27. 21:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Ugyan abba a portba dugtad?
2019. szept. 27. 21:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha átlátszó a dugó, nézd meg a színsorrendet. Lehet, az a kábel nem szabványos sorrendet követ és a PC is csak 10Mbps sebességgel (se) tud összeállni.

Ha nem gyári, hanem egy boltban/műhelyben csinálták neked, lehet elcseszték.

2019. szept. 27. 21:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Viszont ha a második kábellel (ami gondolom már gyári) is rossz, akkor tényleg a router/switch körül kell mégnézni. Összekötni a DVR-t a routerrel és a routerben megnézni, hogyan jelenik meg, kap-e IP-t, milyen sebességgel áll össze. Azt nem mondom, hogy egyből ess neki pl Wiresharkkal is, de ha a kábelhibát kizártad, akkor marad az eszközhiba.
2019. szept. 27. 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Egyenes kábel

A számítógép és egy aktív eszköz között használjuk (Hub, Switch, Router, Acces Point)

Az egyenes (patch) kábelnek mindkét végénél megegyező a színsorrend, ami a következő:

Narancs-fehér, Narancs, Zöld-fehér, Kék, Kék-fehér, Zöld, Barna-fehér, Barna

2. Kereszt kábel (Router/switch

Két számítógép, vagy 2 aktív eszköz között használjuk.

Kereszt (cross-over) kábelnél a vezeték egyik felét úgy kell bekötni, mint az egyenes kábelnél, azonban a másik felénél módosul, fel kell cserélni az egyest a hármassal, a kettest a hatossal:

Zöld-fehér, Zöld, Naracs-fehér, Kék, Kék-fehér, Narancs, Barna-fehér, Barna

2019. szept. 28. 09:44
 5/5 A kérdező kommentje:

Az eddigi válaszokat nagyon megköszönöm.

Most pontosítanék néhány dolgot.

Jelenleg van 5 db patch-kábelem. 1 amit régen használok. Van 1 házi gyártmány, van 2 kínai és 1 darab német gyártmányú.

Egy erre a célra kitalált eszközzel teszteltük mindet. És egytől-egyig mindet rendben talált a teszter. Ennek ellenére a helyzet az, hogy sem az asztali gépem, sem a DVR nem működik 4 darabbal csak az én több éves kábelemmel. A teszter szerint mind tökéletesen bekötött patch-kábel. A kérdést tuladonképpen ez miatt tettem fel.

Van 1 köztük ami a router-pc között kisebb idő elteltével a pc jelzi, hogy van internet-kapcsolat, azonban bármely oldal betöltésekor "Időtúllépés" hibával leáll.

Azonban a routerbe simán be tudok jelentkezni és módosításokat végezni.

Már több tippet kaptam, azonban a helyzet változatlan.

2019. okt. 3. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!