Van elég lóereje a gépemnek ehhez? Milyen ez a 4k ultradurva monitor?
ezt a monitort néztem ki... játékokban nyilvánvaló, hogy a gépem nem alkalmas ezen felbontáson semmire...
fx 6300 + r7 260x 2 GB vidikari
ezen a monitoron filmet néznék, youtube-t néznék, stb.
tényleg brutál képe lehet?
valamint elbírná az alap feladatokat vele a gépem?
mégegy fontos kérdés: lenne számottevő változás, ha csak FHD filmet töltök le és azt nézem? a netem sem elég gyors a 4 K videókhoz youtuben, csak a FHD-hoz... így van értelme a monitornak?
és olyat lehetne, hogy a jelenlegi monitorom megtartom, és azon játszok tovább, egyfajta 2 monitoros rendszerben, és kisebb felbontáson, hogy bírja a PC-m?
tehát 2 monitor, a régi a régi felbontáson, az új monitor meg 4 K-ban?
bírná a vasam?
Ilyen kicsi monitornál teljesen fölösleges ez a felbontás, egyszerűen nem látnád a különbséget, legfeljebb egészen közel hajolva. Legalább 40 hüvelykes képernyőknél van értelme a 4k-nak.
Jobban járnál egy 1440p-ssel, minőségibb monitort kapnál azonos áron.
nem látok árbeli különbséget.
egyébként ha lejjebb veszem a felbontást, akkor is jó ez a monitor, tehát ha egyel lejjebb veszem 1440-re, akkor úgyis jól használható, nem? illetve akkor a mostani videókártyám is elbírna vele.? a többi kérdésre is válaszolnál ? köszönöm
Értem én, hogy nem is ember akinek nincs 4K-s, vagy legalább 144 Hz-es monitora, de ha egyszer gyenge és elavult hozzá a processzorod, és a videokártyád is és mint írod nem elég hozzá az internet sávszélességed, akkor ne erőlködj a 4K monitorral ebben a méretben.
Normál 60-70 cm távolságból már a full-hd képpontjait sem tudod megkülönböztetni egymástól 27"-on, nemhogy a negyedakkorákat.
További bónusz, hogy az összes betű és ikon is sokkal kisebb lesz, ami kényelmetlen.
Ezen túl az evolúció nemigen volt tekintettel a jövőbeni "gamer" trendekre, mert az emberi szem felbontása 1 szögperc. (Pár sasszemű mutánsé jobb ennél, de ők általában jellemzően nem a monitorok előtt bambulnak, hanem pl. egy céltávcsövön keresztül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!