Az intel celeron után milyen processzor következik (ár és gyorsaság arányban)?
Szerintem sokkal mélyebben gyökerezik a kérdés lényege. Ez általában (dehogy általában...mindig) a pénz. Az új proci új alaplapot, az új alaplap új videokarit, új RAMot, esetleg új házat, új...egyebet is von maga után. Intel Celeron után minden proci jó, ezt itt hidd el nekem. Nem is tudom hány éve (7?) van egy 2GHz-es Celeronom. A L2 cache memóriája csak 128kb, ami meg is látszott, hiszen egy PIII 1266MHz-es simán odaverte, pedig "csak" 512K volt a másodszintű cache benne, tehát négyszerese. Majdnem a duplája az órajele, mégis odavágta a butított kessmemória miatt. Szóval én azt mondom, hogy ha nem új gépet akarsz, hanem használtat, akkor egy Pentium IV simán veri (de még egy jobbféle P3 is), és azt már huszon-negyvenezrekért dobálják (crt) monitorral, komplett házzal, perifériákkal... Ha újabbat veszel, akkor se feltétlenül csak az órajelét nézd (x.xGHz), meg hogy hány magos a proci, hanem azt is, hogy az L3 és L2 cache mekkorák, magonként van-e akkora vagy közösen használják, meg persze, hogy van-e hozzá alaplapod. De ha újabbat akarsz, akkor az általában tényleg mindencsere. Lehet, hogy egér+bill sem maradhat, csak ha veszel hozzá átalakítót XD
Most csak az Intelre tértem ki, de a cache-méret az AMD-re is vonatkozik. Mindenképpen tábort kell választanod, de nem akarlak befolyásolni. Csak annyit tudok mondani, amit mindenkinek, hogy a sima Celeron után minden jobb.
Szerintem.
Jó és sac/kb..
mennyibe kerülhetnek ezek ?
figyi.
alaplap: olyan 15körül már nomrális van.
proci: énis most néztem eggyet, tökéletes a mai világban játékok low esetleg medium grafon futtatásához: 19ért
ram: 1x2gb simán elég. ami 9ezer ft.
videokártya meg 20ezer körül veszel egy GT240-et és megvan oldva minden:)
és így kerül: 65ezer. ha van tápod mindimum egy 500Wos táp kell. ha nincs azis van 6-7ezer körül új, de most nem ez volt a kérdésed... az előző pár válaszírónak írtam:D
egyébként a kérdésre is válaszoljak.
Celeron<Celeron D<Celeron Dual Core<Pentium<Pentium Dual Core<Core2Duo<Quad<i3<i5<i7<Xeon
ezezk az Inteles procik, az AMD-vel(ratyi fossal) nem vagyok tisztába
Celerontól minden jobb. De tényleg. Ha venni akarsz ne olyat vegyél.
Ja, és Xeon vs i7: a Xeon szerverekre van tervezve, az i7 PC-re.
AMD-nél: Phenom, Athlon, Sempron -> PC, Opteron -> szerver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!