Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van értelme az asztali gépet...

Van értelme az asztali gépet tartogatnom ha már nem játszom? Nem bőven elég egy laptop nekem?

Figyelt kérdés

A felhasználási szokásaim elég rendesen átalakultak. Őrizgettem az asztali gépem benne egy viszonylag combos VGA-val + vízhűtéssel egyetlen okból: Játék.

Minden másra netezés stb bőven sok volt a gépem, de játékhoz kellett az erő.

De játszani már nem játszom, még 10 percet se már, csak netezés + irodai programok combó.

Erre van értelme az asztalit tartogatni? Vagy veszek egy akármilyen laptopot egy szolid i5 cpu + 8 GB RAM és mindenre elég lesz (kivéve játék de az meg nem kell)?

2019. szept. 23. 12:31
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Van értelme az asztali gépnek, de nem ilyen erősnek. Laptopot akkor érdemes venni, ha ki is használod a hordozhatóságát. Ahhoz hogy csak az asztalon álljon fölösleges, olcsóbb egy ugyan olyan asztali gép.
2019. szept. 23. 12:39
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát most egy biztos. Azt az egyet biztos nem lépem meg hogy az erős asztalit eladjam hogy helyébe vegyek egy ugyanannyi helyet foglaló de gyenge asztalit. Ezt az egyet biztos nem lépem meg.
2019. szept. 23. 12:53
 3/10 A kérdező kommentje:

"Laptopot akkor érdemes venni,"

Egyébként a melóhelyen mindenkinek laptopja van és az emberek 99%-a soha 1 centit se mozdítja meg. Hova is vinné haza nem viheti mert céges benn meg ott van az asztalon mert hol másutt lenne.

2019. szept. 23. 12:54
 4/10 anonim ***** válasza:

Több mint 10 éve kizárólag laptopot használok. Teljesen elégedett vagyok ezzel, egyáltalán nincs szükségem asztali gépre. Oké, hogy sokat van asztalon, de mikor valahol máshol kell, azt nem tudnám kivitelezni asztali géppel. Ha valami miatt asztali gép is kellene, akkor az +1 gép lenne.

Mondjuk én régi játékokkal játszok néha, valamivel újabbak is futnának a jelenlegi laptopomon, de mivel erre kevés időt tudok szánni, ezért veszem elő a régi klasszikusokat, mert azokba nem kell beletanulni, ismerem a szabályrendszerüket, kezelésüket, irányításukat.

2019. szept. 23. 13:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Én meg telefont használok, és azt egy dokkolóval tudom monitorral, billentyűzettel stb használni.
2019. szept. 23. 13:32
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

az asztali gép olcsóbb és modulárisan cserélhető, ha épp jobb procit, videókártyát, vagy több memóriát szeretnél

a laptopok nem ennyire rugalmasak, ott is van egy kis rugalmasság, de nem annyi, mint az asztali gépeknél

a laptop főleg a mobilitás miatt előnyös, meg ugye kisebb helyet is foglal

nálunk a cégnél szintén sokaknak laptopja van, megbeszélésen, vagy prezentáción kihasználják a mobilitását

2019. szept. 23. 15:00
 7/10 anonim ***** válasza:
68%

Szvsz. laptopot két szituációban érdemes venni:

1. Amit már írtak, ha hordozható gépre van szükséged és ezt ki is használod.

2. Ha a szobában ahol lesz, fontos hogy néz ki és nem akarsz sokat szöszölni a kábel menedzsmenttel. Egy laptopot csak leteszel az íróasztal sarkára, ha nem kell lezárod vagy bedobod a fiókba, kell neki egy tápkébel és a kényelem érdekében egy egér és billentyűzet (ami lehet vezetéknélküli is).

Viszont laptopot is úgy érdemes venni, ha hajlandó vagy letenni a pénzt egy business kategóriás gépért. Az biztos, hogy tartani fog. Cserébe ott is fogsz érte hagyni ~300 ezret, aminek a feléből már ki lehet hozni egy igényeidnek megfelelő asztali gépet, akár full passzív hűtéssel.

2019. szept. 23. 16:46
 8/10 A kérdező kommentje:

"Cserébe ott is fogsz érte hagyni ~300 ezret,"

És hogy eltaláltad a kinézet modell egy egy Dell Latitude 320.000-ért.

2019. szept. 23. 17:11
 9/10 anonim ***** válasza:

7:

"Viszont laptopot is úgy érdemes venni, ha hajlandó vagy letenni a pénzt egy business kategóriás gépért. Az biztos, hogy tartani fog. Cserébe ott is fogsz érte hagyni ~300 ezret, aminek a feléből már ki lehet hozni egy igényeidnek megfelelő asztali gépet, akár full passzív hűtéssel."

Nem értek egyet, otthoni igényekhez teljesen felesleges business class gépet venni. Volt nekem olyan is (munkahelyi), consumer kategóriás, otthoni userként nem sok pluszt ad előbbi, és tévhit, hogy egy normálisabb consumer kategóriás gép könnyen tönkremenne. Céges gépnek én sem vennék consumer kategóriást, de otthonra pl. Dell Inspiron 5xxx sorozat bőven elég, és mellesleg jobb, mint a félüzleti megoldások, pl. HP Probook 4xx vagy a ThinkPad Edge.

2019. szept. 23. 17:14
 10/10 A kérdező kommentje:
mindegy a cég állja a felét így 150-et beleteszek
2019. szept. 23. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!