Van előnye a 6 magnak 4-gyel szemben?
Kimondottan játékokra gondolok. Akarok venni egy "új" procit (használtan), és eddig úgy gondoltam, hogy inkább 4 magosat szeretnék, CSERÉBE picit nagyobb órajellel, sem mint 6 magost (kisebb órajel, kisebb 1 szálas teljesítmény, de nagyobb fogyasztás).
AMD FX sorozatról van szó. Tudom, régi darabok, de inkább ne akarjátok tudni mivel nyomom a COD GHOSTs -ot...
Néhány újabb játékoknál nagyon is van. Néztem teszteket pl a Hitman 2 7!! magot is ki tud használni. Főleg ha valami megy a háttérben pl Torrent vagy tudom is én akkor is kényelmesebb ha van egy 6 vagy 8 magos procid.
A másik dolog meg a szálak száma. Minél több van annál "simább" lesz a teljesítmény. Proci igényes modern játékoknál kell a 8 de inkább 12 szál, hogy tényleg amennyire lehet stabil legyen a teljesítmény és ne legyen microstuttering amik olyan mini laggok amik pl egy teszten fel sem tűnnek és azt látod egész magas az FPS a mérés szerint de valahogy szemre mégsem olyan sima
Az FX szar.
Na most, hogy ezen túl vagyunk, egy 6 magos FX-nek van előnye egy 4 magos FX-szel szemben, de mással szemben már nem nagyon. Annak idején pontosan azért nem váltottam Phenom X6-ról FX-re, mert egyszerűen nem lett volna elég nagy előrelépés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!