Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a gépben hibás?...

Mi lehet a gépben hibás? Hogyan deríthetném ki?

Figyelt kérdés

Szóval régebbi játékok jól futnak, de bizonyos játékoknál egyszer -átlag fél óra- csak lefagy a gép, majd vagy újraindul, vagy csak leáll...Se a proci, se a videokártya valami új, de nem akarom lecserélni azokat, míg nem vagyok benne biztos, hogy a ludas nem az alaplap.(Gondolok itt pl áramingadozásra stb.)

Ha ez segít próbáltam mod-olni GTA 3-at és San Andreas-t és azt már nem szereti a gép, ugyanúgy behal tőlük, mint az "új" játékoktól.(Új alatt lehet 2010 utániakra gondolni.)

Kipróbálásnak okáért több játékot is felraktam, kipróbáltam és nem kell, hogy alacsony legyen az FPS, több játék szépen megy(legmagasabb beállításoknál is, de direkt lentebb állítottam őket a minimumra), mégis a már említett probléma lép fel.

A legfurább a Portal 2-nél lép fel, mivel az konkrétan a (pálya)töltés közben fagyassza meg a gépet.(Pedig a régebbi laptopomon is majdnem maximum beállításokkal játsztottam gond nélkül.)

Nem tudom, hogy ez milyen "halál", mivel a kékhalálnál, ugye ott van a kék kép, míg itt nincs semmi, csak leáll a kép, majd a gép(esetleg utána újraindul)...ennyi.

2019. szept. 14. 13:12
 1/3 A kérdező kommentje:
Mivel említettem a laptopomat, ezért tisztázná, hogy amivel a gond van az egy PC.(Laptopnál nem cserélnék alkatrészt. :P)
2019. szept. 14. 13:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább túlmelegszik. CPU vagy videokártya, ami valószínű. MSI Afterburner és játék közben nézheted a hőfokokat.

Esetleg még Aida64, ami segítségével elég sok mindent tudsz figyelni.

Régebbi játék lehet nem terheli annyira, hogy kritikus hőmérsékletet elérjen. CPU újrapasztázása, portalanítás, venti csere segíthetnek

2019. szept. 14. 13:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni,milyen konfigod van pontosan.

De lehet tápegység probléma is,ha nagyobb terhelést kap a rendszer(újabb játékoknál,amik jobban terhelik) nem tud annyi áramot biztosítani. Ettől is lehet az,hogy kikapcsol.

2019. szept. 14. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!