HP vagy Epson? Termál vagy Piezoelektromos nyomtatás?
Figyelt kérdés
HP Inktank 315 és az Epson L382 között gondolkozom. Mindkettő tintatartályos, viszont a HP-ban könnyen lehet fejet cserélni (ha gond lenne), az Epsonban viszont nem. Azonban az Epson piezo feje állítólag tartósabb. Melyiket ajánljátok, melyik a költséghatékonyabban üzemeltethető?2019. szept. 11. 12:17
1/5 anonim válasza:
Kérdés inkább az, hogy mennyit akarsz nyomtatni és hogy szükséges e a színes nyomtatás? Mert ha költséghatékonysági oldalról nézzük, akkor egy laser nyomtató gazdaságosabb. Főleg ha nem sokat nyomtatsz, ugyanis a tinta hajlamos beszáradásra
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, szeretnék színesben nyomtatni és ragaszkodom a tintasugaras megoldáshoz, jelenleg is az van. Számításaim szerint a tintatartályos megoldás éri meg nekem. A kérdés már csak az, hogy a HP vagy az Epson megoldása a jobb?
2019. szept. 11. 12:29
3/5 anonim válasza:
Utángyártott vagy eredeti festéket vennél hozzá?
Én személy szerint a HP kellékanyagait drágállom
4/5 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs nagy különbség a tinta árában se eredeti se után gyártott esetén. A kérés inkább az, hogy melyik technológia időtállóbb? KB milyen sűrűn kell pl cserélni fejet egy HP esetén? Epsonnál mezei ember nem is cserélheti, gondolom jóval tovább is tart. A fej miatt is gondolkozom. A HP szimpatikusabb, de ha a fejcserével sűrűn kell kalkulálni, akkor kilőve.
2019. szept. 11. 12:39
5/5 Vaseline válasza:
"Szerintem nincs nagy különbség a tinta árában se eredeti se után gyártott esetén."
Hát, ha a valaminek a duplája nem számít nagy különbségnek, akkor lehet, hogy így van. :)
Hápét személyes ellenszenvem miatt nem ajánlom, de feltételezem, hogy a fejet azért lehet könnyen kicserélni, mert időnként ki is kell. És az is kérdéses, hogy a HP fejcsere otthon, vagy az Epson fejcsere a szervizben (esetleg videó alapján otthon) című művelet jön ki kedvezőbb áron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!