Mennyire jó dolog a g-sync?
Van értelme olyan monitort venni amibe ilyet raktak?
Megéri a felárat vagy ez is csak parasztvakítás?

Egyáltalán nem parasztvakítás. Nekem volt szerencsém jó fél évig használni egy gsync konfigot, nagyon durván érezhető a különbség egy mezei gamer, és egy gsync gamer rendszer között.
Tegyük hozzá kevés ember engedteti meg magának (főleg pár évvel ezelőtt volt iszonyat drága) hogy közel 1 milliós konfigot használjon.
Éppen ezért sokan farzsebből lefikázzák úgy, hogy azt se tudják miről is van szó. Ez a tipikus gazdagéknál trendi dolognak van elkönyvelve, ami csakis parasztvakítás lehet.
Ezen az oldalon olvasom sokat, hogy a 144Hz-es monitor is csak marketing, hogy a gyerek megvetesse apuval a jó pénzért. És ha meg mered cáfolni ezt az összeesküvés elméletet a saját tapasztalataiddal, akkor le vagy kiabálva hogy te is agymosott lettél és bedőltél a marketingnek.
És a legviccesebb, hogy mondja ezt egy olyan ember, aki állítja hogy TFT monitoron 30-40 FPS-el már bármilyen játék játszható, hisz ő már 20+ éve űzi az ipart. Példának meg felhoz wow-ot meg lol-t :D
Mivel gyakorlatilag ezeket a nagy képfrissítésű monitorokat elsősorban multi FPS játékokra tervezték, ahol fontos a gyors képfrissítéssel párosított sok FPS, nem értem miért ilyen demagóg érvekkel jönnek az emberek.
Ha teheted vegyél gsync rendszert, a többit meg leírta az #1.

Azért tegyünk különéget, mert ma már nem csak egyféle G-Sync létezik.
Mikor debütált ez a technológia. Akkor még külön vezérlő panel kellett hozzá, amit a monitorgyártónak az nVidia -tól kellett megvásárolnia, a hozzá tartozó magas licenc díjjal együtt. Emiatt sok gyártó nem is nagyon foglalkozott ilyen monitorok fejlesztésével. A viszonylag nagy költség és kevés profit miatt. Így elég kicsi volt a választék is. Pl a Samsungnak még mindig nincs ilyen monitorja.
Ez a végfelhasználók felé, akár 50-70 ezer forintos többletköltséget jelentett. Így nagyon sokan inkább az AMD -re tették a voksukat, ahol nem kellett panel, és a technológia is full ingyenesen elérhető volt.
Aztán most év elején megtört a jég. Elérhetővé tette az Nvidia az AMD FreeSync -es monitorokra is a G-Sync -jét.
Persze nem minden korábbi FreeSync -es monitor működött jól a G-sync alatt. Ezért az Nvidia teszt listát készített mik azok amivel zavartalanul működik:
Illetve az év elején fejlesztetett FreeSync -es monitorokat már igyekeznek úgy csinálni a gyártók, hogy az Nvidia G-sync is menjen rajta, így alapból megkapják a "G-SYNC Compatible".
Az ilyen monitorok viszont jóval olcsóbban elérhetők, a eredeti G-Sync -esnél, hiszen már nincs se panel se licenc díj. E Miatt már nem bizonyulnak annyira megfizethetetlennek.
Állítólag az olyan G-Sync -es monitor ami panelt is tartalmaz (vagyis az eredeti) még mindig jobb, mint a FreeSync -es G-SYNC Compatible monitorok. Sokan viszont egyáltalán nem vesznek észre különbséget.

#4: Egy szóval sem állítottam, hogy ugyan az lenne. De ha félreérhető voltam, ott javítsd ki a G-Sync -et G-Sync Compatiable -re (Esetleg Nvidia adaptive sync -re. :D).
#5: Akkor elavultak voltak az infóim, de abba viszont 100% -ig biztos vagyok, hogy a nagyobb gyártók közül ők voltak a legutolsó, akik G-Sync monitort mutattak be.
Emlékszem mikor én vettem a G-Sync -es monitoromat, még nem hogy Samsungnak de az LG -nek sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!