Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen félkonfigot ajánlanátok...

Milyen félkonfigot ajánlanátok erre a célra?

Figyelt kérdés

Édesapámnak összedobnék egy asztali PC-t,jelenleg egy 5 éves energiatakarékos i3-as notit használ monitorral,egérrel,billentyűvel,tehát teljesen felesleges a noti,cserébe borzasztó lassú.

A felhasználási terület főképp egyszerre nagyon sok böngésző oldal,főképp ingatlanos hirdetőoldalak,valamint alaprajz rajzoló programok,scannelés stb,tehát kis-közepes irodai feladatok.

Amit tudok,hogy már csak DDR4 alapú platform érdekelne,és a processzor az igényeket haladja meg annyira,hogy ugyanerre a feladatra 3-4 év múlva is tökéletesen elég legyen.

Dedikált VGA nem kerülne a gépbe.

AM4 esetén melyik APU lenne jó erre a célra?

LGA1151-t pedig nem követtem,így nem tudom mi a különbség a 100,200,300-as sorozat között.

Ebből a foglalatból milyen alaplap és milyen processzor kéne?i3 esetleg i5?

Illetve AM4 esetén mi a helyzet a hűtő felfogatással?Ami jó volt a régi AM3,FM2 foglalatokra,az jó AM4-re is?Szeretnék egy halk toronyhűtőt is bele.

2019. szept. 7. 10:11
 1/5 MGéza ***** válasza:
100%

Ryzen 5 2200G tökéletesen megfelel ilyen célra. Intel drágább, igp pedig gyengébb. Külön hűtés szerintem nem kell.

Ram: G.Skill Aegis 16gb kit.

Mbo: Asrock B450pro4

2019. szept. 7. 10:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Mennyit szánnál a konfigra?

gondolom oc meg ilyenek nem játszik, simán jó lehet egy középkategóriás b450es lap, bele egy ryzen 5 2600, esetleg 3600, ramból döntsd el mennyit szeretnél, de legyen dual channel, és viszonylag magasabb órajelű(az amd jobban tolerálja ha így van összerakva) Intelből valószínűleg drágabban és rosszabbul jönnél ki.

2019. szept. 7. 10:26
 3/5 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

És a toronyhűtő felesleges, ezek az amd-k már bőven nem melegszenek űgy mint anno akaér az fx-k. Az Intel szintjét bőven hozzák, és nem rosszak a gyári hűtőik sem.

2019. szept. 7. 10:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Az ajánlás jó, csak az R5 2600-ban nincs integrált grafika, illetve a kérdező mondta, hogy dedikált VGA-t nem tenne a gépbe, így egy 'G-s' jelzésű processzorra van szükség, mert csak így fog képet megjeleníteni a monitor.

Egy R5 2400G jó választás lehet, mellé pedig, ahogy te is mondtad, egy B450-es lap.

RAM-ból 3000 MHz vagy afeletti, a szintén említett G.SKILL Aegis. Tápból pedig mondjuk egy BitFenix Formula Gold 450W-os.

Remélem, segítettem!

2019. szept. 7. 11:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi,úgy érzem akkor AM4 lesz a vége :)
2019. szept. 7. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!