Milyen félkonfigot ajánlanátok erre a célra?
Édesapámnak összedobnék egy asztali PC-t,jelenleg egy 5 éves energiatakarékos i3-as notit használ monitorral,egérrel,billentyűvel,tehát teljesen felesleges a noti,cserébe borzasztó lassú.
A felhasználási terület főképp egyszerre nagyon sok böngésző oldal,főképp ingatlanos hirdetőoldalak,valamint alaprajz rajzoló programok,scannelés stb,tehát kis-közepes irodai feladatok.
Amit tudok,hogy már csak DDR4 alapú platform érdekelne,és a processzor az igényeket haladja meg annyira,hogy ugyanerre a feladatra 3-4 év múlva is tökéletesen elég legyen.
Dedikált VGA nem kerülne a gépbe.
AM4 esetén melyik APU lenne jó erre a célra?
LGA1151-t pedig nem követtem,így nem tudom mi a különbség a 100,200,300-as sorozat között.
Ebből a foglalatból milyen alaplap és milyen processzor kéne?i3 esetleg i5?
Illetve AM4 esetén mi a helyzet a hűtő felfogatással?Ami jó volt a régi AM3,FM2 foglalatokra,az jó AM4-re is?Szeretnék egy halk toronyhűtőt is bele.
Ryzen 5 2200G tökéletesen megfelel ilyen célra. Intel drágább, igp pedig gyengébb. Külön hűtés szerintem nem kell.
Ram: G.Skill Aegis 16gb kit.
Mbo: Asrock B450pro4
Szia!
Mennyit szánnál a konfigra?
gondolom oc meg ilyenek nem játszik, simán jó lehet egy középkategóriás b450es lap, bele egy ryzen 5 2600, esetleg 3600, ramból döntsd el mennyit szeretnél, de legyen dual channel, és viszonylag magasabb órajelű(az amd jobban tolerálja ha így van összerakva) Intelből valószínűleg drágabban és rosszabbul jönnél ki.
2-es vagyok
És a toronyhűtő felesleges, ezek az amd-k már bőven nem melegszenek űgy mint anno akaér az fx-k. Az Intel szintjét bőven hozzák, és nem rosszak a gyári hűtőik sem.
Az ajánlás jó, csak az R5 2600-ban nincs integrált grafika, illetve a kérdező mondta, hogy dedikált VGA-t nem tenne a gépbe, így egy 'G-s' jelzésű processzorra van szükség, mert csak így fog képet megjeleníteni a monitor.
Egy R5 2400G jó választás lehet, mellé pedig, ahogy te is mondtad, egy B450-es lap.
RAM-ból 3000 MHz vagy afeletti, a szintén említett G.SKILL Aegis. Tápból pedig mondjuk egy BitFenix Formula Gold 450W-os.
Remélem, segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!