Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ehhez az alaplaphoz PONTOSAN...

Ehhez az alaplaphoz PONTOSAN milyen ramot vegyek?

Figyelt kérdés

-alaplap: ASRock B450M Pro 4

-cpu: ryzen 5 1600

2x4 gb ddr4 ramból melyik fajtát vegyem meg pontosan? Mert találtam jó ramokat jó árban, de azoknak a számát (és betűit) nem találtam az alaplap hivatalos oldalán a ram támogatási listáján.

Tehát tudnátok olyat linkelni, amelyikkel kompatibilis? Vagy belerakhatok olyan ramot is, amilyen nincs a támogatottsági listán?

2019. szept. 6. 14:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen DDR4 ramot berakhatsz. Amik benne vannak a támogatási listában, azok a kipróbált modellek, azok garantáltan működni fognak az alaplappal. A többi is működik, de lehetséges, hogy a jedec szabvány által meghatározott időzítéssel és sebességgel lesz elérhető OC nélkül.
2019. szept. 6. 14:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Előzmény:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

"Vagy belerakhatok olyan ramot is, amilyen nincs a támogatottsági listán?"

Persze belerakhatsz olyat is.

A támogatási lista azokat a változatokat tartalmazza amikkel tesztelték az alaplapot.

A processzor adatlapja szerint:

[link]

2667 MHz-es DDR4 RAM-okat tud alapból, de az alaplap specifikációja szerint:

[link]

túlhajtással képes kezelni nagyobb órajelűeket.

2019. szept. 6. 14:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, akkor szoval higyha talalok egy 3000 mhz-eset , amelyik nincs a support listán, akkor azzal is menni fog?
2019. szept. 6. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!