Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógép konfiguráció...

Számítógép konfiguráció hosszabb távra, elérhető áron?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy számítógép konfiguráció létrehozásában, mivel nem vagyok egy nagy gép mágus. Amit tudni illik hogy nettó 500.000 forintot szeretnék a projektre szánni monitor, egér, billentyűzet hangfalak és egyéb nélkül. Az az ezt a pénzt csak magára a gép házban található alkatrészekre fordítanám. Főként játékra használnánk párommal, de nagyon fontos lenne a későbbiekben ha elavultnak találnánk egyes részeit akkor fejleszthető is legyen. Nem szükséges az hogy nagyon csicsás, vagy legújabb hardverekkel rendelkezzen de örülnék ha játékok terén egy darabig naprakész lenne. Gépház terén annyi kívánságom lenne hogy ha netalán világítana akkor azt kék színnel tegye.

Előre is köszönöm szépen a válaszokat, főleg azt ami segíti ügyünk érdekeit.

2019. szept. 6. 11:34
 1/5 anonim ***** válasza:
25%

Videókártyaként szóba fog jönni sztem sokaktól valamelyik rtx, mondjuk a 2070 és a Gtx 1080 Ti is.

Tippként tudnám mondani Neked, hogy már most kezdj el utánanézni, hogy kell-e neked az RTX nyújtotta extrák, pl. raytracing, mert ha nem, akkor én VGA-nak 1080 Ti-t javasolok, vagy ezzel ekvivalens AMD VGA-t, ha nem zavar a nagyobb fogyasztás. Hátránya a 1080 Ti-nek, hogy már nem igazán forgalmazzák, ha jól tudom. 2080 Ti nagyon drága, nagyjából el is menne rá a fél millás keret.

Processzornak mehetne egy i7-9700F, vagy ezzel ekvivalens Ryzen, hogy ne szaladjunk túl a fél millán

Memória méretét tekintve úgy néz ki, hogy egy ideig bőven elég a 16 GB. Típusa függ majd a processzortól (Intel vagy AMD).

Sajnos a PC házakat nem ismerem, ebben nem tudok tippet adni. Kell egy jó SSD még, és sztem nem árt egy "sima HDD mellé (7200 rpm). Kapacitása tőled függ.

Alaplap is függ a proci típusától, abban sem vagyok nagyon otthon, majd jönnek még ajánlattal a többiek:)

Táp ügyben is van itt egy pár szakértő, mondanak majd pár jó tippet. Lényeg, hogy nincs szükséged pl. 1000 watt kapacitásra, szerintem elég valamelyik jó márkából egy 650 Wattos.

Processzor és VGA a lelke az egésznek, nagyjából ebben a "magasságban" gondolkozz.

2019. szept. 6. 12:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Alaplapból érdemes olyat választani, ami a jelenleg legújabb hardvereket támogatja. Min. kezeljen 32GB+ 3000Mhz+ RAM-ot.

Ha jó az alaplap, akkor azzal pár évig elvagy ha bővíteni vagy modernizálni szeretnél egyes hardvereket.

Nekem egy tavalyi 500+ ezres konfigom van, és egy kereken 6 ezer forintos gépházban.

Legtöbbet ezeken az iszonyat módon túlárazott gamer címszó alatt futó cuccokon lehet spórolni. Feleslegesnek tartom ezeket a világító 20-30 ezer forintos gépházakat. Előbb költeném az a + pénzt inkább egy platina vagy gold minősítésű tápra.

2019. szept. 6. 12:32
 3/5 anonim ***** válasza:
87%
A játékra és a hosszú távra kifejezések kizárják egymást. Szándékosan erkölcsileg úgyis hamar elavulttá válik egy játékgép. De ettől még tudsz drága gépet venni.
2019. szept. 6. 12:53
 4/5 anonim ***** válasza:

RYZEN 5 3600 6mag/RYZEN 7 3700x 8mag 70-120k

LAP: b450 tomahawk / x570 35-80k

VGA: rx 5700 xt/ rtx 2070 s 150-200k

Ház: phanteks, fractal dising, nzxt 20-30k

Winyó: wd 1 tb 13k

Táp: bitfenix formula 650w 25k

Hűtő: 10-30k

Ssd: 30k

2019. szept. 8. 21:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, ha valaki tud még konfigot ajánlani, kérném! 150e plusz még mehet rá.
2019. szept. 8. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!