Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire jelentős ez?

Mennyire jelentős ez?

Figyelt kérdés
Hali, laptop vásárlás előtt állok, és szeretnék kérdezni valamit! Néztem egy jót, és azt írja hogy i5 5300u, na utána néztem és ez az U elvileg az hogy "le van gyöngítve"... Mennyire lenne rosszabb pl egy M - es procitól?

2019. szept. 1. 19:51
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Nincs a broadwell családban M-es processzor.

2019. szept. 1. 20:20
 2/3 anonim ***** válasza:

Az U jelölés kimondottan laptopba való alacsony feszültségű (energia takarékos) processzort jelent az intel-nél.

M jelölés az intel-nél úgy tudom a tabletekhez gyártott processzorra utal, valami nagyon alacsony órajelű pár wattos proci.

Pont ma néztem bele egy magyar csávó csatornájába a twitch-en, laptopról nyomta a játékot meg a liveot, aztán elkezdte isteníteni a gépét hogy milyen jó meg menő cucca van.

Kérdezték tőle a gyerekek miről játszik (fortnite-ot xd). A lényeg hogy a nézőinek nyomta a süket dumát, hogy csak ilyen i7xxxxU procit vegyenek az asztali gépbe is, mert ez a legjobb :D

Beírom neki a chatbe, hogy haver hát ez laptopba való processzor nehéz lenne beletenni egy asztali gépbe. Erre beszól hogy mit okoskodok mikor nem értek hozzá. Aztán le bannolt a chatről. Ráadásul nem is volt fiatal, közel lehetett 30-hoz.

A sok 12 éves (nézték vagy 50-en) meg el is hitte neki...Aztán meg majd jönnek a kérdések a gyik-en, hogy miért nem jó az U proci a gépbe mikor az xy fortnájt sztrímer ezt ajánlotta :D

2019. szept. 1. 20:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól függ mire kell a laptop és milyen kiépítésű. Ha integrált grafikával általános célokra akarod használni, akkor előny, ha az alkatrészek minél kevesebbet fogyasztanak.

Ha játszani akarsz vele, akkor inkább gondold át, hogy biztosan laptopra van-e szükséged. (szerintem)

2019. szept. 2. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!