Miért ajánlják a ProHardveren bizonyos ár szint feletti gamer egereket? Az említett árakon alul miért nem érdemes venni?
Például a legolcsóbbak, amit árulnak itteni boltokban az ASUS ROG Sica és a Logitech G102 (de vannak több tízezer felettiek is). Az alá miért nem érdemes menni, tekintve, hogy nekem normál felépítésű (tehát nincs rajta plusz gomb) A4Tech irodai egerem van (olcsó volt), azzal játszok már évek óta és nem romlott el?
Arra szeretném, ha válaszolnátok még, hogy 1 vagy 2 ezres gamer egér, vagy ilyesmi csak irodai egér plusz 2 bal oldali gombbal (mert láttam ilyeket még vezeték nélkül is helyi elektronikai szaküzletben) mennyire rizikós? Nem lenne értelme megvenni azért, hogy ha elromlik, nem kerül sokba az utánpótlás?
Köszönöm a válaszodat!
Elmagyaráznád mi értelme van a DPI nek, ha mindenki megszokott már egy egér érzékenységet és mindig azt használja?
A szenzorról annyit tudok, hogy az a lényege, hogy ne érzékeljen ha egyszer felemeled az asztalról. Vagy?
A kapcsolóról az Omron jut eszembe, azt ajánlgatják, de miben fontos az? Hogy minél több élettartamot kihozzanak egy egérből? Tehát nem pár millió klikk hanem ötven millió klikk?
Logitech G102-t használok, azért jó, mert van rajta 3 év garancia, többek között. Ha elromlik, viszem vissza cseréltetni, ingyen. Mikrokapcsoló cserélése pedig nem egy nagy mutatvány. Az viszont tény, hogy az egerek gyorsan romlanak, ezért a prohardver ezen hülyeségét nem igazán értem.
DPI az nem fontos, az egy marketingfogás, kb mint a ledvilágítás. Az irodai 2 ezres egér is teljesen korrekt, ha számodra a kialakítása kényelmes, mert elsősorban ez a lényeg. Bár az alacsony polling rate miatt nagy nagyobb a késleltetés, ami kompetetív játékoknál hátrány.
A4Tech Bloody TL8 van nekem.
10 ezer forint körül volt, tökéletesen meg vagyok elégedve vele, nagyon pontos és érzékeny.
Van rajta bőven programozható gomb, játék közbeni DPI állítási lehetőség, különböző macro lehetőségek, mekkora legyen az távolság ahol még érzékeli azt hogy az egérpadon van, mindent be lehet rajta állítani. Egy hátránya van, hogy a szoftvert külön meg kellett hozzá venni 20 euróért, A4Tech az sajnos ilyen. Viszont az összes A4Tech termékre vonatkozik a szoftver (billentyűzet fejhallgató stb) nem csak erre az egy egérre, folyamatosan kapja a frissítést az újabb termékekre is.
A DPI állítás egérről egyébként olyan játékban lehet nagyon hasznos, mikor közelharci fegyverről sniper-re váltasz. Gondolom nem kell magyarázni ez miért jó, főleg ha nem botok ellen játszol hanem multiba emberek ellen.
Vagy mondjuk ha egy smg-re acog sight-ot raksz akkor érdemesebb arra az időre még célzol a DPI-t lejjebb venni. Az smg-nek nagy a recoil-ja, ha egy relatíve "távcsővel" (acog sight) van szerelve akkor célzásnál ha tüzelsz vele úgy rángat mint az állat, ha lejjebb veszed a DPI akkor addig még tüzelsz sokkal könnyebben meg tudod tartani a recoil-t.
Ezért (is) jó egy DPI-s egér.
A másik a macro, mikor játék közben a különböző gyors gombokkal váltogatni tudsz az előre beprogramozott funkciók között.
Minél több gomb van egy egéren, annál több funkciót tudsz társítani hozzájuk.
Ennek pl. rengeteg előnye van.
Egy pisztolyból simán tudsz automata fegyvert csinálni anélkül, hogy folyamatosan kattintgatnod kéne az egérrel.
Kiválasztasz egy gombot az egéren, beállítod hány tizedmásodpercenként "kattintgasson".
Játék közben mikor pisztolyra váltasz, előtte gyorsan megnyomod a kiválasztott gombot, és elkezdesz tüzelni.
Nem kell azzal foglalkoznod, hogy kattintgass mint az állat mert az egér megteszi helyetted, így sokkal több időd marad arra hogy célozz és megtartsd a recoil-t.
Recoil, ugye vannak olyan fegyverek amik folyamatos tüzelés mellett szinte már művészetnek számít hogy megtartsd.
Erre is megoldás lehet a macro, kiválasztasz egy másik programozható gombot, beállítod hogy mondjuk 3-5 sorozatos lövéseket adjon a fegyver x tizedmásodperces késletetetéssel. Így kevesebb időt kell a recoil megtartására elpazarolni, és tudsz koncentrálni a célpontra gyors tüzelés közben is, mert nem lesz akkora recoil, hogy mindenre lősz csak az ellenre nem :D
Nyilván nagy tapasztalatot igényel, hogy egyes fegyvereknek tudja az ember milyen a recoil-ja és úgy módosítsa a macro beállításokat, hogy az jó is legyen.
Single player játékokban nincs értelme egy ilyen egérnek, mivel ott bot-ok ellen játszol.
Multiplayer játékokban ahol nincs két egyforma szituáció (mivel nem előre meghatározott mozgású és viselkedésű bot-ok ellen játszol) viszont nagyon hasznos egy gamer egér.
Tudsz koncentrálni a környezetedre, a szituációkra, figyelni a játékosok viselkedését/mozgását, és ha döntést kell hozni a másodperc töredéke alatt akkor az egér "kisegít" hogy ne a kattingatással és a recoil-al kellejen foglalkoznod.
Sokan ezt csalásnak titulálják, én meg azt mondom hogy akinek telik "gamer PC-re" annak teljen egy 4-6 ezer forintos egérre is. Ugyanis 4 ezerért már lehet kapni macro-s egeret. Bárki megveheti és használhatja.
Egyébként aki rossz FPS játékos, annak a macro sem segít, semmilyen előnyhöz nem juttatja. Igazából azoknak előny, akik már eleve jó játékosok, és tizedmásodperceket tudnak nyerni bizonyos szituációkban egy gamer egérrel.
#6 a "paraszt vakítás" az az amit te beszélsz.
Bármilyen külső szoftver csalásnak minősül, ezzel azért illene tisztában lenni.
BattlEye, Easy Anti-Cheat, Valve Anti-Cheat (VAC) stb. pillanatok alatt kiszűri az ilyen szoftvereket, és már buktad is a játékot mert kapod a bant. A Steam profilodon meg ott fityeg a VAC kitiltás.
Rosszabb esetben pl. a Ubisoft U-play kliensében az összes játékodat bukod ha csalsz valamelyik Ubisoft-os játékban.
Nyilván nem kalóz játékokról meg tört szerverekről beszélünk, ahol az emberek 90%-a valamilyen csaló szoftverrel játszik következmények nélkül. Hanem legális pénzért vásárolt játékokról és hivatalos szerverekről ahol az anti-cheat programok szűrnek minden gyanús, gépre telepített szoftvert.
A másik, áruld már el nekem milyen szoftver van a no-recoil, aimbot stb. csalásokon kívül, ami egyenlő a parasztvakító macro-val?
Linkelj már be párat, amivel egy mezei 3 gombos egeret ugyan úgy programozol fel, mint amit én leírtam.
Nagyon érdekelne hogyan oldható ez meg csaló szoftverek nélkül egy sima 3 gombos egérre.
Én értem, hogy soha nem használtál még macro-s egeret, csak akkor ne böfögjél ide hülyeségeket.
Mert elolvassa egy hülye gyerek, letölt valami script-et vagy csalást aztán utána megy a sírás me' a gyíkon azt írták így is meg lehet csinálni a teszkós 500 forintos egeremet.
Még annyit, hogy az ilyen auto-clicker programokkal nyugodtan lehet próbálkozni, akinek nem számít ha véletlenül kap egy VAC-ot. Nekem mondjuk a Steam fiókom bőven 1000 euró felett van, és inkább kiadok egy normális "parasztvakító" egérre 5 ezer forinttal többet, hogy ne kelljen azon rettegnem mikor kapom a VAC-ot és bukom a játékot meg a belefektetett energiát/időt.
Szóval nyugodtan használjon mindenki külső szoftvereket, de én inkább maradok a trendi sznob parasztvakító egeremnél ami lassan 3 éve tökéletesen kiszolgál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!