Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Be lehet állítani a BIOS-ban...

Be lehet állítani a BIOS-ban hogy a "thermal shutdown" ne 100fok fölött, hanem pl 80fokon történjen?

Figyelt kérdés

80 fokon már tuti gond van, mert alapestben a 70-et is alig éri el most nyáron.

X470 Aorus Gaming 5 Wifi

Bq Quiet Dark Rock Pro 4-em van, de történt hogy szállítva lett és kimozdult a hűtő (Nem volt rosszul felfogatva, elvileg kitud ha a futárcég ennyire trágya), bekapcsoltam majd shutdown. Oké az én hibám hogy nem néztem utána hogy ekkora hűtővel nem szabad szállítani gépet és nyilván máskor nem lesz, de biztos ami biztos.

2019. aug. 30. 12:38
 1/5 A kérdező kommentje:
Kiegészíteném hogy AMD-m van és lehet hogy a procit húzta ki kicsit és azért volt shutdown, ezt már nem tudom megmondani, de mindenesetre örülnék ha 80C-re tudnám tenni a thermal shutdown-t.
2019. aug. 30. 12:46
 2/5 Mr. V. ***** válasza:
100%

Nem lehet állítani, ez a CPU-ba égetett érték.

A BIOS-ban max annyit tudsz állítani, hogy mikortól pörögjön gyorsabban a ventilátor.

A CPU-ban önleoldó van, ami vagy megfagyasztja a munkát (laptopoknál) amíg vissza nem hűl, vagy kék halállal, esetleg direkt kikapcsolással védi magát.

Az első verzió a jó, a többi adatvesztéssel jár, tehát nem érdemes kisebbre állítani, ha lehetne egyáltalán.

A minap írta valaki a 80 fokos processzorát, de mondtam, hogy nézzen utána az üzemi hőmérsékletének a CPU adatlapján és büszkén írt vissza, hogy 100 fokig működik, így a maga 80 foka mégsem probléma, csupán ennek más az üzemije.

2019. aug. 30. 14:25
 3/5 A kérdező kommentje:

Szerintem érdemes lenne, akinek AIO-ja vagy nagyobb toronyhűtése van annak sosem szabadna elérnie a 80 fokot még eggy Ryzen7 2700x-el sem ami nekem van (105TDP) szóval jó lenne :D

Az a baj hogy degredációs érték fölött van a thermal shutdown pl a 2700x max temp 85celsius, de csak 100 fölött kapcsolna le.

Na mind1, azért köszi a válaszod :)

2019. aug. 30. 20:20
 4/5 Kozma György ***** válasza:
100%

70-80 fokos a 2700x-ed? az nagyon sok

nekem 2700 van és alig 45 fok max sztem azt a toronyhűtőt nézd meg

2019. aug. 31. 08:45
 5/5 A kérdező kommentje:

Hol írtam olyat? :D

"80 fokon már tuti gond van, mert alapestben a 70-et is alig éri el most nyáron." <-- ezt amúgy stressz teszt alatt.

Mellesleg a 2700 és a 2700x ég és föld, 65 vs 105W, ha kikapcsolom a boostot akkor nekem is kb 65W-om van és tényleg nem tud úgy melegedni még ha nagyon megizzasztanánk tesztekkel sem.

2019. aug. 31. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!