Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jó ez a konfig?

Szovjet megszánó kérdése:

Jó ez a konfig?

Figyelt kérdés

Chieftec G1 RGB

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING

ASUS GeForce RTX 2060 ROG STRIX OC 6GB GDDR6 (ROG-STRIX-RTX2060-O6G-GAMING)

AMD Ryzen 7 2700X Octa-Core 3.7GHz AM4

Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3AK2/16

Cooler Master Elite V3 600W

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB 2x120mm

Western Digital Blue 3D NAND 2.5 500GB SATA3 WDS500G2B0A

Seagate BarraCuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 ST2000DM008

tudom van sok ilyen kérdés!

Minecraft,Wot,tief simulator meg ilyen finomságok kerülnének rá! ÍRJ HA NEM PASSZOL VALAMI!

2019. aug. 28. 18:04
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
17%
Téged megsütött a nap. :)
2019. aug. 28. 18:15
 2/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves barátom!

Meg is indokolnád eme hozzászólást?

2019. aug. 28. 18:22
 3/28 anonim ***** válasza:
83%

- A háznak nem a legjobb a légáramlása. Olyat nézz, aminek rácsos az eleje.

- VGA-ból ennyi pénzért RX 5700-at vegyél, pl. [link] (ha vársz még egy kicsit, 5700 XT fog menni ilyen áron)

- Ha játékra használbád, egy Ryzen 5 3600 jobb választás. Egyedül több szálas teljesítményben jobb a 2700X (tehát a játékok 0,1 %-ában), de legalább drágább és többet fogyaszt.

- Szerintem RAM-ból bűncselekmény RGB-set venni, de ahogy gondolod. Nekem nem ér meg 5 ezer forinttal többet, hogy karácsonyfadísz lehessen belőle.

- Táp kritikán aluli, Bitfenix Formulát vegyél, az a minimum.

- AIO vízhűtés egy teljesen felesleges fos. Ryzennél a gyári hűtő is megteszi, ha normális pasztát teszel alá, pl. a sokak által használt MX4-et. Ezeöccá' és 5-10 fokkal alacsonyabb hőfokon is lehet a procid: [link]

- SSD-ből illene M.2-eset venni, például a nemrég megjelent Kingston A2000 nagyon jó vétel.

Amiket leírtam, azzal megspórolhatsz ilyen 30-40 ezer forintot, abból meg már kijön egy erősebb videókártya: vagy egy RX 5700 XT (1 ventis modelleket tilos venni!), vagy egy RTX 2070 / 2070 Super.

Ha nem sürgős a dolog, érdemes lehet (főleg a videókártya miatt) várni a vásárlással egy picit, amíg az új videókártyák árai stabilizálódnak és mindenhol kaphatók lesznek (szerintem 2-3 hétről beszélünk).

2019. aug. 28. 18:43
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
#3 néhány watt különbségről beszélünk, komolyan érv a 3600 mellett hogy kevesebbet fogyaszt mint a 2700x? Az a mag kér enni amelyik terhelés alatt van, ha csak 6 magot használsz minimális a különbség a kettő között fogyasztásban. Azzal egyetértek hogy játékra érdemesebb 3600 at venni, de nem a fogyasztás miatt hanem mert 12-15 százalékot ráver egyszálas teljesítményben, és jobb a memóriatámogatása. 5700 meg ugyan nyers erőben tényleg jobb, de rengeteg driveres probléma van velük még mindig, amd subredditen minden nap sírnak a népek az instabilitás miatt.
2019. aug. 28. 18:52
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

#3: Persze, elsősorban én is az egyszálas teljesítmény miatt ajánlottam, a "fogyasztás" alatt inkább az új gyártástechnológiára gondoltam.

Az AMD pedig (az nVidia szándékos lassításával szemben) pont arról híres, hogy napról napra jobb drivereket ad ki. A Vega 56-om a megvételkor a gyári órajelekkel és feszültségekkel is instabil volt, most meg 150 mV-ot tudok csökkenteni a feszültségen és pár MHz-et emelni az órajelen úgy, hogy soha semmilyen stabilitási problémám nincs (valószínűleg még lehetne lejjebb menni feszültségben és feljebb órajelben, de nem nagyon van most időm ezzel foglalkozni).

2019. aug. 28. 19:14
 6/28 anonim ***** válasza:
18%
Ti normálisak vagytok ? Ez egy taknyos gyerek, aki MInecreft-ra akar gépet, ti meg komolyan veszitek ?
2019. aug. 28. 19:41
 7/28 A kérdező kommentje:

#3 Nagyon jó a hozzászólás ment a zöld!

Kommentelemzés:

A ház nagyon jól szellőzik (lásd: https://www.youtube.com/watch?v=0TSClbCO6bU)

OK

OK

RGB kell mert úgy sokkal feelingesebb

Meglesz főnök!

A vízhűtésből nem engedünk! de azért utána kutakodok!

M.2 feljegyezve kingstone meg nem igazán tetszik

érten én sem holnapután akartam nekiállni csak tájékozódom!

2019. aug. 28. 19:49
 8/28 A kérdező kommentje:

#6 köszönjük hasznos hozzászólását!

Ön nyert: Egy utat egy melegebb éghajlatra az anyja pincééből az anyja [Nyomdafesték=(ERROR)]-jába

Üdvözlettel: Telekom Hungária!

Viccet félretéve mi a bajod a Minecraftal? Miért a Fosnájt jobb? meg attól hogy te valahol a ZS generációban foglalsz helyet attól még nem kell osztani az észt! :)

2019. aug. 28. 20:20
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt még ilyen ház a kezemben, el tudom képzelni, hogy nem is olyan rossz.

Kingstonnal aztán semmi baj nincs, ne szimpátia alapján válassz, hanem olvass teszteket.

A vízhűtésnek csak akkor van értelme, ha komoly épített darabról van szó, ez 60-70 ezer körül kezdődik. Ha már mindenképp ragaszkodsz a gyári hűtő lecseréléséhez, akkor egy rohadt nagy Be Quiet vagy Noctua toronnyal sokkal jobban jársz.

2019. aug. 28. 21:52
 10/28 A kérdező kommentje:

De amúgy a vízhűtés ellátja a dolgát (30.000FT a határ)

Stabilan tudja tartani hőmérsékletet?

2019. aug. 28. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!