Inkább minél több RAM, mivel itt tárolja a projektet a szerkesztés során. Videokártya legfeljebb 3D-hez, de alapvetően a rajzoláshoz, vagy hogy egy fehér rajzlapon egy fényképet megjelenítsen, nem kell játékigényekben mért teljesítmény.
2019. aug. 28. 14:49
2/17 anonim válasza:
Igen sok/több RAM kell hozzá (de 12Gb az bőven elég hozzá). Nem kell atomerőmű hozzá.
Közepes proci, több RAM, közepes videókártya, esetleg egy SSD, amire a Photoshop-ot telepíted.
Így nem lesz gond. Mellesleg az Intel árai jelenleg el vannak szállva, nézelődj AMD procik körül is.
2019. aug. 28. 16:08
3/17 anonim válasza:
Nekem 6700-am van, jó kis proci, de ma már semmiképp se vegyél ilyet, használtan se, újonnan meg pláne ne.
2019. aug. 28. 16:21
4/17 anonim válasza:
#2 az hogy bőven elég erős túlzás, attól füg mit csinálsz. El tud fogyni a 32, vagy a 64gb is, a legtöbb esetben 4k 16 bites fájlokkal dolgozok, 10-12 rétegnél már bőven 30gb felett jár a memóriafogyasztás.
2019. aug. 28. 16:38
5/17 anonim válasza:
4-es igazad van, de nem írta milyen igényei vannak. Abból a konfigurációból következtettem, amit a kérdező írt, tehát 4GB RAM-ja lehet. Gondolom eddig se csinált olyan műveleteket.
2019. aug. 28. 16:40
6/17 A kérdező kommentje:
Igazából most jelenleg 10gb ramom van. Átlagosan 7,3-at használ, szóval szerintem azzal nem lesz gond.
Nekem csak lenne a kérdésem hogy feltétlenül szükséges-e egy videókártya. Nem-e elég egy sima proci és arról menne?
Érdekes, szerintem nincs rossz áron, de van benne olyan dolog ami nekem annyira nem tetszik. Ezzel az alaplappal nem lehet túlhajtani a procit, amire amúgy nem lenne szükséged de nekem nem tetszene például ha nincs kihasználva a potenciál ami benne van az alkatrészben. Másrészt a táp eléggé belépőkategóriás, nem veszélyes de kicsit fapados. De ha összeadogatom fejben a komponensek reális árát akkor nagyjából kijön az a 100 ropi. Ja és még egy proci hűtő kelleni fog hozzá, ahogy nézem az nincs benne az árban.
2019. aug. 28. 17:48
8/17 anonim válasza:
Processzor kell, bivalyerős, és minél több ram. A vga nem fontos, de tartsd szem előtt, hogy meg is kell jelenítened a munkafelületet.
Jaj, SSD-n ne tárolj semmit. Szeretnek néha problémázni, és elég sok adat el tud veszni róluk. Tárolj vinyón, amit arra felraksz, az ott is marad.
2019. aug. 29. 07:36
9/17 anonim válasza:
#8 a teóriád az ssd\hdd ről úgy ahogy van baromság.
2019. aug. 29. 14:09
10/17 anonim válasza:
#9 Kettőször vesztettem adatok SSD-ről egy hiba következtében, és ezeket a fájlokat sosem fogom viszont látni. Ha egy HDD ellenben meghibásodik, akkor a tárolt adat fizikailag még jelen lesz, és egyszerűen - mondjuk jó drágán - lementhető.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!