Mitől mehet el néha a hang pár másodpercre és villogó pixelek jelennek meg, de nem egyszerre?
Jelenleg egy led Tv-t használok monitornak, és egy HDMI kábellel + display port átalakítóval tudom nézni.
A PC-ben integrált videokártya van 2 db display porttal.
A TV néha fehér pixelek villognak nagy mennyiségben szétszórtan, és néha be is csíkozik. Ezen kívül néha elmegy a hang pár másodpercre, de ritkábban hosszabb időre is.
Ha a Tv kikapcsol akkor részben eltűnik a hátérkép is, ez csak úgy jön vissza, ha ráfrissítek a háttérre.
3 hdmi port van a tvn mindegy melyikbe van a tünetek ugyan azok.
A Pc esetén is szintén független, hogy melyik port.
hdmi-display port átalakítót már cseréltem.
A hdmi kabel pedig fix helyen, stabilan van elhelyezve.
A hiba nem függ a hardverek hőmérsékletétől, de többnyire hosszabb használatnál jelentkezik, néha előfordul egyből bekapcsolás után is
Valami ötlet mitől lehet?
Ha veszek egy videokártyát az megoldhatja a problémát?
erre gondoltam esetleg:
konfig:
i5 4590
8 gb 1600 MHz ram
128 GB ssd
500 GB hdd
intel hd grapits 4600 1 gb
Csak netezésre és film nézésre használom.
Video kártyát nem sikerült szereznem. De egy másik tvt igen. Ez 4K s, ahogy növeltem a felbontást, úgy jelentek meg a képhibák. Az ajánlott felbontáson ahol az én tvm fehér pöttyöket szor ez pirosat, de gondolom ennek nincs jelentősége.
Amit visszaveszem a felbontást 1024x768 ra minden képhiba eltünik, ezt állitotta be magának első indulásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!