Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nyomtatós kérdés, melyik DPI...

Nyomtatós kérdés, melyik DPI érték a jobb?

Figyelt kérdés
Nyomtatóvásárlás előtt állok, egy párat már kinéztem, az egyiknek 4800x4800 DPI a felbontása, a másiknak 4800x1400 DPI. Melyik a jobb ezek közül, ha az érték nagyobb, vagy ha kisebb?
2019. aug. 26. 22:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Minél nagyobb annál jobb. Dot per inch, minél több van annál részletgazdagabb a kapott kép
2019. aug. 26. 23:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Tehát jelen esetben a 4800x1400 DPI-s?
2019. aug. 26. 23:10
 3/9 A kérdező kommentje:
Akarom mondani, a 4800x4800 :)
2019. aug. 26. 23:11
 4/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
Igen, de jó eséllyel nem látnál különbséget a kettő között.
2019. aug. 27. 08:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Gondolom tintasugaras nyomtatóról van szó. Hadd adjak pár tanácsot:

1. Ne vegyél tintasugarast!

2. NE VEGYÉL tintasugarast!

3. De tényleg NE vegyél tintasugarast!

4. A vízszintes felbontás az elektronikától és a fúvókáktól függ, a függőleges pedig a laptovábbítás finomságától, ezért lehet különböző, a függőleges általában kisebb

5. A 4800-as érték erős túlzás, marketingfogás. Valójában 600-800 DPI fölött semmilyen különbséget nem lehet észrevenni. (800 DPI az miliméterenként 32 pont! - egy pont nagyjából egy hajszál vastagságának ötöde!)

6. Az első DPI értéke jobb, de ne ez alapján válassz, pláne, ha nagy az árkülönbség!

Ja, tehát, hacsak nem akarsz fotót nyomtatni (ami mellesleg olcsóbb, ha online rendeled) akkor lézer nyomtatót vegyél. Sokkal kevesebb probléma van velük és sokkal olcsóbb velük a nyomtatás.

2019. aug. 27. 11:08
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsot!

Sokáig gondolkodtam a lézernyomtatón, de nekem nem érné meg. Kb 80e FT-ba kerülne, ha azt venném, amit kinéztem, patronnal meg minden sallanggal együtt, és akkor még scanner sincs benne.. Ennyi pénzt nem akarok kiadni egy nyomtatóért, hiába 600x600-as, akkor inkább lemegyek a közeli papir-írószer boltba, ott van lézernyomtató, azt az 1-2 tűéles képnyomtatási agybajom bőven kielégíti :) Meg én úgy tudom, hogy leginkább irodáknak jó a lézeres, ahol sokat nyomtatnak, nálam csak összeszáradna a por a dobozban, annyira nem lenne kihasználva.

2019. aug. 27. 13:33
 7/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
Mit kell tudnia, hogy 80e? 20 ezer alatt lehet olyan lézernyomtatót venni, ami otthonra kacatnyomtatásra több, mint tökéletes. Oké, nem színes. Azért tényleg el kell menni, mert általában az ember messze nem nyomtat annyi színeset, hogy megérje akár csak egy tintatsugarasat is fenntartani.
2019. aug. 27. 17:47
 8/9 anonim ***** válasza:
4800x4800...az nem pixel véletlenül?
2019. aug. 27. 20:32
 9/9 anonim ***** válasza:

"nálam csak összeszáradna a por a dobozban, annyira nem lenne kihasználva"

????? POR, érted, POR! Azon mi szárad össze??! Pont a lézernyomtató az, ami akkor jó, ha keveset nyomtatsz, mert nem szárad bele a tinta, mint a tintasugarasba!

Amúgy meg hogyhogy 80 ezer? Én 40 ezerért vettem egy scannelős, Wifi-s Samsung lézert. Ha színes kell, az is megvan 70 körül scannerrel együtt, szóval nem értem, milyen 80 ezrest akarsz te venni, amiben scanner sincs...

2019. aug. 28. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!