Megéri videokártyát váltani?
Most egy ASUS GeForce GTX 1060 OC 3GB kártyám van, amit 2 éve vettem 75.000 Ft-ért ( [link]
El tudom adni ezt a kártyát 50.000-ért, de nem tudom, belemenjek-e, illetve milyen kártyát vegyek utána.
Kinéztem ezt a kártyát 90.000-ért: [link] ám ez a neve alapján bitcoin bányászatra készült, illetve gyanúsan gyorsan ment le az ára, 2018-hoz képest kb. 160.000 Ft-ot.
A visszakapott összegen felül maximum 50.000-et, összesen 100.000-et költenék az új kártyára, de annyit is csak akkor, ha nagyon megéri.
Küldenétek konkrét videokártya ajánlatokat?
Nem vagyok profi videokártyák terén, nem igazán értem ezt a lebutítós utalást.
50 ezerért jó biznisz eladni, annyiért 6 GB-os modell is szokott lenni.
Igen, ez bányászkártya, 1 darab DVI kimenettel, ami jó kérdés, hogy le van-e tiltva, illetve ha működik, kérdés, mennyire fekszenek neki a játékok. Nem kockáztatnék vele.
Inkább egy GTX 1660Ti, az kb. 1070-nel megegyező teljesítmény, csak -2 GB VRAM.
Hardveraprón RTX 2060 is van 100k alatt, az még erősebb.
Az 1660 Ti a UserBenchmark alapján effektív sebességet nézve 43%-kal lenne erősebb, a 2060 pedig 65%-kal.
Mivel nincs sok tapasztalatom, nem tudom, megér-e minimum 43.000 Ft-ot +43%, a 2060 esetében pedig szintén bátortalan vagyok a használtság miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!