Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptoptisztitás szerintetek...

Laptoptisztitás szerintetek reális 10 ezerert, vagy csak én talam drága szervizeket?

Figyelt kérdés
Ugyanitt, ha Pesten van valakinek bevállt szervize, azt szivesen fogadom
2019. aug. 23. 17:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A legtöbb laptopot normálisan nem is lehet kipucolni garancia vesztés nélkül. Valamelyik csavar biztos le van plombálva matricával. Szóval jó lenne tudni, hogy garanciális vagy nem a laptopod.
2019. aug. 23. 17:34
 2/13 anonim ***** válasza:
57%

4 dolog kell hozzá. Ráadást többször is megtudod csinálni, azaz nem csak 1x tudsz vele tisztítani.

Kellékek:

- Sűrített levegő (propán-bután), ezt legtöbb helyen megveheted IT boltban is.

- Ecset, azért ne élelmiszer boltban keresd

- finom szálas törlő ruha, akár bevásárlóközpontok (Tesco, stb) konyhai részén is akár

- Habosodó tisztító spré (alkoholos akár), vagy Pronto is lehet. A lényeg, hogy műanyagot és a kijelzőt ne károsítsa. Monitorra jó az alkoholos szemüvegtörlő is.

Sűrített levegővel kifújod a koszt a hűtőbordák közűl

Ecsettel a koszt a bill-ből

Ronggyal és a sprével meg a mocskot leradírozod.

Ennyi. Hogy ki milyen, anti-anyag-bakteriális storyval jön, azt hagyjad magára... Amúgy 1000+1 féle tisztító spré van. Válasz ki 1et és használd.

2019. aug. 23. 17:42
 3/13 anonim ***** válasza:
10 ezerért teljesen reális, örülj neki, hogy csak ennyi.
2019. aug. 23. 17:45
 4/13 anonim ***** válasza:

#2 a sűrített levegő és az általad írt propán és bután gázkeverék két különböző dolog, azért ezzel jó lenne tisztában lenni ész osztás előtt.

A sűrített levegő spray valóban elektronikai eszközök pucolásra van.

A propán bután viszont egy robbanás veszélyes gázkeverék, amivel leggyakrabban gázpalackokat vagy különböző égőfejek patronjait, öngyújtó töltőt szoktak megtölteni.

2019. aug. 23. 17:52
 5/13 anonim ***** válasza:
57%

Kedves #3

Akkor fogj meg egy palackot és nézd meg a tartalmát.

Azt fogod látni, hogy: probán és bután gázkeverék.

Bizonyítom, amit te nem tettél meg.

1) [link]

2) Rámentem a legelsőre: [link]

3) Görgess le a termék leírásra, majd klikk a tanúsítványra:

4) [link]

5) görgess le a "SECTION 3"-ra és 3.2-es blokk.

6) ezt fogod ott látni: "Propane and butane mixture"

Értem én, hogy a sűrített levegő, mint olyan "levegő összesűrítve" értitek. Így félig-meddig igazad is van, mert levegő/gáz jön ki abból a szerencsétlen sűrítményből. De anyag szintjére már minek is lemenni... -.-'

2019. aug. 23. 18:07
 6/13 anonim ***** válasza:
27%

PB gazpalackkal tisztítani a laptopot ?

Reális , kell hozzá egy disznó perzselő egofej azzal piszok gyorsan ki lehet égetni a laptopbol a koszt. Ja meg a műanyagot.:))

Laptop se marad

Még kérünk ilyen jó tanácsokat

2019. aug. 23. 18:16
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Már nem garis, 2,5 éves.

Igazából a reális-nem reális kérdés azert merült fel bennem, mert láttam az árakat, és ilyenek voltak, hogy windows telepítés 10000, programtelepítes (ez nem is értem kinek hasznos) 1500/db.... én nem vagyok egy szgépzseni, de úgy gondoltam, hogy megcsinalom a wintelepitést, legalabbis megprobalom, csak nem olyan bonyolult ez. Nyilván kellett hozzá netes leírás, az elejéhez főleg, de nemtom, fél óra alatt mgvolt, vagy egy.... mindenesetre ezert a munkáért 10 + ezer kifejezetten soknak tűnik... és ez elgondolkodtatott.

2019. aug. 23. 18:32
 8/13 anonim ***** válasza:
Most komolyan mit vársz árban ? Mosógép szerelő vagy burkoló ennyiért nem is köszön neked nemhogy megmozduljon.
2019. aug. 23. 18:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Kár volt ilyeneket írnod.

Egy mosógép szerelő nem kér el annyit, mint te gondolod. Ha esetleg kíváncsi lennél rá:

[link]

Illetve burkolni, vagy egy laptopot kitakarítani szerintem teljesen külön kategória, még jó, hogy a burkolásért többet elkérnek. Tehát elég irreális példákat vetettél fel.

A disznóperzselősre nem is mondok semmit. Értelmezd az előtted lévő hozzászólását.

Kérdező! Én szerintem nem ér meg annyit. Sőt, bőven nem ér annyit. Ha megnézed, hogy egy komplett PC-t 5000 forintért raknak kb. össze.

Igazából nem nagy ördöngösség egy laptop belülről, te is megpróbálhatod, de megértem, ha esetleg félsz, hogy valami félrecsúszna.

Ha egyedül nem szeretnéd, akkor szólj ismerősnek esetleg, vagy valahol máshol érdeklődj.

Remélem, segítettem!

2019. aug. 23. 19:16
 10/13 Szirty ***** válasza:

"#2 a sűrített levegő és az általad írt propán és bután gázkeverék két különböző dolog, azért ezzel jó lenne tisztában lenni ész osztás előtt."

Ebben teljesen igazad van.

De elmondanám, hogy minden "sűrített levegő spray" flakonban valami egészen más van, nem sűrített levegő.

A legtöbben bizony gyúlékony gáz (propán). Ezt a rajta lévő sűrített levegő felirat és a fokozottan robbanásveszélyes jel jelenlétének ellentmondása támasztja alá.

Van amelyikben nem gyúlékony gáz van, de az sem levegő.

Csak azért, mert abban a 3 decis térfogatban sűrített levegőt cseppfolyós állapotban csak nagyon nagy nyomáson lehetne tárolni (fél centis falvastagságú edényben).

vagy összesűrítve 6-8 bar nyomásra és amikor megnyomod a szelepet akkor ssszz... 2 másodperc és kiürült.

Ilyen a fizika.

2019. aug. 23. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!