Mi lehet az oka, hogy néha nem működik néhány gomb a billentyűmön?
Adott egy Fujitsu KB400 PS/2-es billentyűzet (magyar).
Kb 2 hete napi szinten használom a Team Viewer-t arra gondoltam, hogy nem e az kavart be, mivel a másik féllel úgy szoktam beszélgetni, hogy megnyitok a gépén egy jegyzettömböt és abba írkálunk, kb 2 napja vettem észre, hogy némelyik gomb nem megy mikor ép a másik fél txt-jébe írtam (illetve az én gépemen is próbáltam txt-ben de ugyan az) kérdőjel helyett vesszőt írt és az itt bekeretezett billentyűk nem működtek--> [link] <-- aztán előszedtem a képernyő billentyűt próbaként a Caps Lock-ot nyomogattam a billentyűn és semmi reakció, a képernyő billentyűn ott viszont ment, szóval klikkelgettem a Shift-et a Caps Lock-ot a képernyőbillentyűn (tehát ki be kapcsolgattam őket) és utána már a billentyűzeten is működött minden (de később megint nem működtek a képen jelölt billentyűk). Még az jutott eszembe, hogy nem e a kontroller zavar be, mivel az USB-n csatlakozik a géphez és nem szoktam kihúzni, bár ez már jó ideje így van és eddig nem volt gond. Már jó ideje Windows 7 van a gépen.
Amit még a hetekben kezdtem el használni a team viewer mellet az a Hamachi, bár nem hinném, hogy pont ez fogja elcseszni a billentyűt. Az viszont egy elképzelhető dolog, hogy a LAN miatt a tűzfalat muszáj volt kikapcsolni, így esetleg vírus kerülhetett be, bár tegnap vagy tegnap előtt vírus ellenőriztem, de semmi szokatlan nem volt.
Én minden képen szoftveres problémára gyanakszok, tehát a billentyűzet nem lett leöntve és semmi fizikai behatás nem érte.
Ha több információra lenne szükség (gép specifikációja stb.) szóljatok és leírom.
Remélem valahogy meg lehet oldani.
Azt hiszem most már megoldódott.
Kb 1 hónapja pucoltam a billentyűt, de csak a felső részét, az összes gombot kiszedtem
vízbe áztattam, a felső részét is megmostam, az alsó részt hagytam (tehát a fóliákat)
arra is rá fért volna a tisztítás de már nem volt kedvem bíbelődni vele, láttam is, hogy valami folt van a fóliák között, emlékeztem is mintha valamivel le öntöttem volna, és ma eszembe is jutott, hogy bizony pár éve (kb 4 éve lehetett) ráment a kávé de nem volt vele gond, most meg gondolom az köszönt neki vissza és azért nem ment, ki is pucoltam most ablakpucolóval a fóliák között és most eddig hibátlan, remélem így is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!