Melyik laptopot ajánljátok a kettő közül?
Laptop vásárlás előtt állok, általános felhasználásra szeretnék egy komolyabb gépet, max. 170-180 ezer ft-ig.
Megnyit az ember a böngészőben 8-10 lapot, és a 8GB Ram is pillanatok alatt kevés lesz. Annyira optimalizálatlanok a programok, hogy 4GB-tal ma már szinte használhatatlan egy gép.
Az elsőben erősebb a processzor: [link]
A másodikban meg a videokártya: [link]
Én a + Ram miatt a másodikat mondanám (illetve azért is, mert az elmúlt kb. 5 évben nem találkoztam olyan Asus laptoppal, aminek ne döglött volna meg az aksija 1-2 éven belül).
Az én Asus laptopom 2016-os, jelenleg 2019-et írunk és 12+ órát bír egy töltéssel. :)
Nekem alapvetően jó tapasztalataim voltak a Dellel, de többektől - akik sokkal többet láttak - hallom, hogy manapság Dobdell néven fut, ami nem céges, az mind gagyi, azt mondják.
HP-m volt, sokat szívtam vele, nem szívesen ajánlanám senkinek.
Lenovonál pedig mindig a megvétel után derül ki, hogy miért volt olcsóbb azzal a pár ezer forinttal a márkatársakhoz képest. Tipikus olcsó húsnak híg a leve. Kivétel ez alól a thinkpad széria, ott egész jó darabok találhatók, de filmezésre talán overkill.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!