Tulajdonképpen 2019ben miért kell egy új gépbe hdd-t tenni ha már vagy egy ssd benne?
Figyelt kérdés
A szerelőm mondta tegnap meglepetten hogy miért csak ssd van az új gépembe? Egy 500gb-os ssd van benne plusz veszek jövöhéten egy m2 ssd-t az is kb 500gb lesz igy miért nem jó?2019. aug. 17. 14:20
1/13 anonim válasza:
Teljesen jó. Annyi, hogy drágább a HDD-nél, cserébe gyorsabb és teljesen néma.
2/13 anonim válasza:
Például mert ár/kapacitás szemszögből adattárolásra még mindig a hdd éri meg. Persze akinek a pénz nem számít, annyi és akkora ssd-t rakhat a gépébe amennyit és amekkorát akar.
3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,annyit motyogott az ember hogy adattárolás szempontjából megbizhatóbb a hdd.
2019. aug. 17. 14:37
4/13 anonim válasza:
Nézd meg mennyibe kerül 10TB HDD és mennyibe 10TB SSD.
Adat visszaállítási szempontból jobb az HDD, viszont ez meg lakossági szinten elég elhanyagolható.
Aki érzékeny adatokat tárol az nem (csak) az otthoni gépén fogja, hanem több helyen, úgy ahogy azt kell.
5/13 anonim válasza:
Az SSD-k egy idő után úgymond tönkremennek (bár ezalatt tényleg több petabájt adatot kell írnod/törölnöd, nézhetsz teszteket), ezért a HDD-nek hosszabb az élettartama. Pl filmek és társai tárolására teljesen alkalmas az is és olcsóbban kijössz. De mondjuk hacsak a gépedben nem egy 1TB-os SSD van jelenleg az 500GB-tal tényleg jobban jársz.
6/13 A kérdező kommentje:
nekem 1 tb tökre elég mindenre
2019. aug. 17. 14:58
7/13 anonim válasza:
ha neked elég akkor ssd, nekem pl 2tb hdd van ssd mellett de alig van hely
8/13 anonim válasza:
Szerintem 640 kilobájtnak mindenre elég kell lennie..! ;)
9/13 A kérdező kommentje:
Azt anno a Gates papa mondta nem? XD
2019. aug. 17. 17:58
10/13 anonim válasza:
Nem mondott ilyet Gates.
A HDD megbízhatóbb, és hosszabb az élettartama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!