Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Toshiba megbízható, jó merevle...

Toshiba megbízható, jó merevlemez márka?

Figyelt kérdés

Tervezek venni 3TB-os merevlemezt. Eddig mindig WD-t használtam, de pár ember, és haver rámbeszélte hogy a Toshiba P300-as széria az jó, és hosszú távon kitart.

Vélemény? Tényleg jó döntés volt? Sose volt még Toshibám.

2019. aug. 14. 20:26
 1/9 anonim válasza:
100%
A családban kettő van, évek óta megbízhatóak.
2019. aug. 14. 20:38
 2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ. Amóta nekem van gépem mindig WD-m volt, most nyílván hagytam magam, és rendeltem egy Toshibát, remélem jó lesz :D
2019. aug. 14. 20:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"hosszú távon"... honnan tudják, kivárták? D

Amúgy rendben van a Toshiba. (is)

2019. aug. 14. 20:47
 4/9 A kérdező kommentje:
:D :D A lényeg hogy amiket tárolok rajta, Filmek,azok rajta is maradjanak.
2019. aug. 14. 21:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem rosszabb mint egy másik gyàrtó HDD-je.
2019. aug. 14. 21:14
 6/9 anonim ***** válasza:
51%
Seagate ami jo engem 9 eve szolgal stabilan
2019. aug. 14. 21:36
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Elárulok egy titkot, a legtöbb azonos árkategóriában lévő HDD-k ugyan azokat az alkatrészeket tartalmazzák.

Pl. a Samsung full Seagate alapra csinálja a merevlemezeit.

Egyedül csak az elektronikán meg a ház kinézetén szoktak variálni.

De az ilyen lakossági szintű HDD-k nagyjából egy szinten mozognak technikailag.

A korábbi kérdésed alá én is a P300-at írtam, de nem ajánlottam csak mondtam hogy nekem 15 éve bevált.

Viszont a WD tényleg szar lett, régen se mondtam volna a tesztek alapján egy minőségi merevlemeznek, csak a marketing tett róla hogy az emberek hájpolják ezerrel.

2019. aug. 14. 22:14
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az az igazság, hogy az itt válaszolgatók annyira kis mintából fognak véleményt mondani, hogy semmilyen szinten nem fogsz tiszta képet kapni. Az ember sűrűn vesz merevlemezt és gyártón belül is modellről modellre változik a hibaarány. Viszont általánosságban kijelenthető, hogy normál használat mellett 3% alatti.

Na most aki valamelyik gyártónál a 100-ból pont egyike volt annak a 3-nak, annak lehet, hogy rosszabb véleménye lesz az adott gyártóról, miközben másiknál is ugyanolyan eséllyel járhatott volna balszerencsével.

Nálam például az elmúlt ~10 évben kb. fél tucat Seagate és 8-10db WD járt és egyikből sem döglött meg egy sem, míg egy WD párti kollégámnál pont tavaly megdöglött egy 3TB-os WD Red a kb. 20-ból, amit használ, márpedig a Red WD-ket tisztességes nyúzásra.

Szóval mit lehet erre mondani? A Toshiba valószínűleg nem rosszabb, mint bármelyik másik gyártó. Viszont egy HDD nem HDD. Az ördög nem alszik, ha valamit biztonságban akarsz tárolni, oda redundancia kell.

2019. aug. 14. 22:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem. Nekem amióta számítógépem van, mindig Western Digitalt használtam, abból 1 ment tönkre, de azért mert az vagy 4 gépbe is volt, folyton arra voltak telepítve a rendszerek :D Toshiba anyukám laptopjába volt, gyárilag úgy vette, azóta cserélte mert a kondiciója 25 százalékos lett. Seagate egyszer volt a gépembe, csak szenvedtem vele, felmelegedett, kattogott, minden baja volt. Sőt több Seagaete Winyókkal is ez volt. Tehát ha én szemszögemből nézem, kb a Wd egyszer romlott el amióta a WD márkát hazsnálom, más merevlemez meg tösször is. Én azt mondom egyéntől függ. Mindenki másra esküszik. Én a WD-re.
2019. aug. 15. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!