Toshiba megbízható, jó merevlemez márka?
Tervezek venni 3TB-os merevlemezt. Eddig mindig WD-t használtam, de pár ember, és haver rámbeszélte hogy a Toshiba P300-as széria az jó, és hosszú távon kitart.
Vélemény? Tényleg jó döntés volt? Sose volt még Toshibám.
"hosszú távon"... honnan tudják, kivárták? D
Amúgy rendben van a Toshiba. (is)
Elárulok egy titkot, a legtöbb azonos árkategóriában lévő HDD-k ugyan azokat az alkatrészeket tartalmazzák.
Pl. a Samsung full Seagate alapra csinálja a merevlemezeit.
Egyedül csak az elektronikán meg a ház kinézetén szoktak variálni.
De az ilyen lakossági szintű HDD-k nagyjából egy szinten mozognak technikailag.
A korábbi kérdésed alá én is a P300-at írtam, de nem ajánlottam csak mondtam hogy nekem 15 éve bevált.
Viszont a WD tényleg szar lett, régen se mondtam volna a tesztek alapján egy minőségi merevlemeznek, csak a marketing tett róla hogy az emberek hájpolják ezerrel.
Az az igazság, hogy az itt válaszolgatók annyira kis mintából fognak véleményt mondani, hogy semmilyen szinten nem fogsz tiszta képet kapni. Az ember sűrűn vesz merevlemezt és gyártón belül is modellről modellre változik a hibaarány. Viszont általánosságban kijelenthető, hogy normál használat mellett 3% alatti.
Na most aki valamelyik gyártónál a 100-ból pont egyike volt annak a 3-nak, annak lehet, hogy rosszabb véleménye lesz az adott gyártóról, miközben másiknál is ugyanolyan eséllyel járhatott volna balszerencsével.
Nálam például az elmúlt ~10 évben kb. fél tucat Seagate és 8-10db WD járt és egyikből sem döglött meg egy sem, míg egy WD párti kollégámnál pont tavaly megdöglött egy 3TB-os WD Red a kb. 20-ból, amit használ, márpedig a Red WD-ket tisztességes nyúzásra.
Szóval mit lehet erre mondani? A Toshiba valószínűleg nem rosszabb, mint bármelyik másik gyártó. Viszont egy HDD nem HDD. Az ördög nem alszik, ha valamit biztonságban akarsz tárolni, oda redundancia kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!