Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van itthon egy viszonylag...

Van itthon egy viszonylag régebbi gép, tudnék belőle szervergépet csinálni?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen van benne azt hiszem 4-6 gb ram, egy 512 gb-s hdd, videó-, hang-, hálókártya, meg az isten tudja még mi, és arra gondoltam mi lenne ha azt a gépet befognám egy itthoni szervergépnek. Az egyetlen probléma az, hogy még sosem csináltam ilyet :D Tanulni úgy ahogy már tanultam róla, de gyakorlatban, kifejezetten feltelepíteni/beüzemelni egy szervergépet, még sosem csináltuk. Linux-ra gondoltam. Suliban a rendszergazda linux alapú rendszert használ és ő is mutatott egy-két dolgot, pl fixen adott a laptopomnak egy ip címet mac alapján és csak be kellett írnia egy szöveges fájlba. Például. Abban sem vagyok amúgy biztos, hogy működne egyáltalán ugyan ez, hogy a (UPC, sokmindenazegyben) routerrel ezt meg tudnám-e csinálni vagy sem.
2019. aug. 14. 12:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Linuxon (és Windowson is) meg tudud adni, hogy ugyanazt az IP címet kérje magának a gép. A videokártyát/hangkártyát, ha nem integrált, ki is veheted (kiv. ha nincs integrált videokártya)

Viszont először is azt döntsd el, miféle szervert is akarsz pontosan és mennyit akarsz vele mókolni. Ha keveset, akkor dobsz rá FreeNAS-t, ha többet, akkor Debiant az igényeidnek megfelelő csomagokkal.

2019. aug. 14. 12:42
 2/3 anonim ***** válasza:
Router-en is beállítható, hogy MAC cím szerinti IP-kiosztás legyen (általában ezt szokták tudni a router-ek).
2019. aug. 14. 13:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, de itt a router egy szolgáltatói NT, ami több mint valószínű, hogy nem tudja. A Telekomos rezesekről (ZTE és Huawei) például tudom, hogy nem tudják.

2019. aug. 14. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!