Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Több HDD eladása előtt állok,...

Több HDD eladása előtt állok, CCleaner-el hányszor írjam felül a merevlemezt hogy teljesen biztonságos legyen?

Figyelt kérdés
Nem szeretném ha bármi adatot vissza tudnának állítani a merevlemezen eladás után. Több nagy kapacitású 2 illetve 5 és egy 10 TB-os HDD-ről lenne szó. Viszont fontos az is, hogy egy merevlemezt ne "egy napig" csináljon a program ha nem muszáj. Mennyi az a többszörös felülírás ami már biztonságos lehet eladáshoz?
2019. aug. 10. 16:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Egy a családban lévő informatikai cég belső hálózatában voltak használva a HDD-k. Igazából nagyon keveset futottak, fél évet sem talán. Pályázaton nyertek támogatást fejlesztésre, és most SSD-k kerülnek be a HDD-k helyett, így jutottam a merevlemezekhez.

Simán csak le lettek törölve róla az adatok, viszont a lelkemre kötötték hogy ha eladnám akkor gondoskodjak róla hogy senki ne férjen hozzá a céges és egyéb privát adatokhoz.

A rendszergazdájuk 6x felülírást javasolt, én azért ezt már soknak tartom plusz időben is rengeteg lenne az összesen 55TB-ot annyiszor felülírni.

Akkor ezek szerint a 3x bőven elég lesz? Az is napokba fog telni...

2019. aug. 10. 22:03
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer ezt végigjátszottam, azért is írtam. A cégnek le kellett adni a központ felé a gépeit és akkortájt voltak személyi problémák a telephelyen (ami később több milliót megnyerő munkaügyi peben fejeződött be), így figyeltem arra, hogy ne maradjon a központ által "hasznosítható" adat. A pár letöltött adatvisszanyerő progi egyszeres felülírás után sem talált fájltöredékeket sem, úgyhogy ezzel gyalultam végig a gépeket. A rendszergazdád semmilyen szakmai indoklást nem tudna adni a 6x felülírás szükségességére, azon kívül hogy már 25 éve ez mantra.
2019. aug. 10. 22:48
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy egyszer felülírt lemezre eresztettem rá vagy 5 féle szoftvert, ami erre van forgalomban, nem találtak semmit csak pár sérült, beolvashatatlan adatot. Talán egy profi tudott volna vele mit kezdeni, de ha egy sima felhasználónak adod el, az egyrészt szintén nem tudja visszaállítani, másrészt teleszemeteli az egészet hetente magától.
2019. aug. 10. 23:16
 14/15 anonim ***** válasza:
72%
1, azaz EGY darab felülírás elegendő! Nincs az a technológia jelenleg, amivel az egyszer felülírt bitről kideríthető lenne hogy az előtte éppen 1 vagy 0 volt. Egyszerűen nem létezik.
2019. aug. 11. 09:38
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Az 1x törlés is eltart egy napig lemezenként..!

Az ilyen sok terrás lemezeknél.

Parancssorból diskpart clean all

2019. aug. 11. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!