Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a gép elejébe dugom a...

Ha a gép elejébe dugom a fejhallgatót akkor nem érzékeli mióta Win10-et használok. Win7-en érzékelte?

Figyelt kérdés

Mi a megoldás?

A gépház elején is van zöld jack csatlakozó a füleseknek,ha oda bedugom nem történik semmi,míg WIN7-nél nem volt semmi gond.

Win7-nél ha hátra dugtam akkor előjött valami ASUS hangszabályzó hülyeség (nem nagyon érdekelt) ,ha előre dugtam akkor nem jött elő,de ugyanúgy működött.

A jelenlegi WIN10-nél ha előre dugom ki se adja,hogy be lenne dugva,ha hátra dugom akkor viszont jobb oldalt a hangszabályzó ikonnál ki tudom választani.

2019. aug. 9. 15:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát honnan tudjuk mi, hogy érzékelte-e Win 7-en :D

Hangkártya drivert telepítsd, ezt általában az alaplapgyártó oldaláról tudod megtenni.

2019. aug. 9. 15:57
 2/9 P.O.C. ***** válasza:
100%
Így van, tedd azt amit az első írt. A Windows magától sokszor csak alap funkcionalitású drivert rendel. Amivel éppen csak, hogy működik valami, de nem olyan funkcionalitással mint kéne. Ezért kell telepíteni a gyártó drivert, ami teljes értékű.
2019. aug. 9. 16:04
 3/9 Mr. V. ***** válasza:
100%

Ha Asus, akkor miért nem az Asus-t hiányolod???

Telepítsd az alaplap drivereit és működni fog!

Jelenleg több, mint valószínű, hogy a Win által automatikusan telepített drivereket használod, ami mint látszik erre sem képes.

Tehát keresd fel a gyártó honlapját (ha a mellékelt CD-DVD nem tartalmaz Win10 drivert) és töltsd le! Így akkor lesz megint Asus programod, ami teljes mértékben tudja majd kezelni a hangkártyát, mert jelenleg egy "univerzális" butított változat van csak fent, így sok kártya esetében 5.1 vagy 6.1 helyett csak sztereóban szól, ám ha felkerül a gyári driver, akkor pl már tudja a sok pont 1-et, a mikrofon előerősítését, effekteket, szűrőket, stb. és képes lesz váltani (vagy bedugásnál rákérdez, vagy állíthatod állandóra), hogy az adott csatlakozó épp mi legyen (mert egyes alaplapoknál/hangkártyáknál felcserélhető szoftveresen).

2019. aug. 9. 16:04
 4/9 A kérdező kommentje:
Találtam valami Realtek HD Audio "cuccost" ,ez kell nekem ?:D
2019. aug. 9. 16:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Megnéztem az Asus oldalán,letöltöttem az "AUDIO CUCCOST" ,de továbbra se jó. Került oda valami Realtek Audio a hangeszközökhöz,de az akkor is ottvan,ha nincs semmi bedugva. Ha átrakom arra a hangot és csinálok valamit akkor jelzi,hogy van hang (mozog a hangerőjelző cucc) de nem jön sehonnan hang. Régen volt egy ablak a HD audiohoz,most az se jön elő. Programoknál jelzi,hogy telepítve van,de nem találom,hiába írtam be kereősbe is.
2019. aug. 9. 17:15
 6/9 P.O.C. ***** válasza:
Akkor fizikai hiba. Szerintem.
2019. aug. 9. 17:24
 7/9 A kérdező kommentje:
De akkor win7-en se mukodott volna,nem?
2019. aug. 9. 17:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Rajta van a gépen,de sehogy se találom hogy kellene megnyitnom. Videót is néztem,ott a palinak jobb oldalt lent mutatta,ha ráment a rejtett ikonos nyilra.
2019. aug. 9. 17:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Na a helyzet. Keresgéltem,találtam egy videót ,ahol megmutatják,hogy melyik frissítést kell letölteni hozzá (régebbit) hogy működjön,mostmár előjön aminek elő kell.
2019. aug. 9. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!