Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Bios update-től melegedhet a...

Bios update-től melegedhet a processzor?

Figyelt kérdés

Adott egy i7 870 egy Asus p7p55-m alaplapban.

Tesztelgettem egy cm hyper 212 evo-val, míg vártam a hűtőre, amit neki szántam.

Próbálgattam a 4ghz-t vele, 1,35 v-on stabilizálódott is. A hőmérsékletek így üresjáratban 45, terhelve 82 körül, így visszavettem a feszt 1,15-re, az órajelet 3,6 ghz-re. Így lett üresjáratban 42, terhelve 70 fok. Ezzel megelégedtem, ígyhagytam.

Aztán megjött az új hűtő, ami egy arctic freezer xtreme. Rátettem a procira az én pasztámmal (xigmatek g3606) amit korábban is használtam. Betettem a házba, aztán teszt előtt mondom frissítés rá még biost. Ez megtörtént, utána az alapértékekkel beléptem Windowsba, kezdtem e chinebench r15-el, amit azonnal ki is lőttem, mivel úgy pattant fel a proci 92+ fokra, mintha hűtő nem is lenne rajta... De nem értem a venti megy, a venti jófele fúj, maximális fordulatát használja, a paszta elég, a hűtő jól illeszkedik, a feszültség a cpuz és az Aida szerint egyöntetűen 1,120 v terhelve, mégis az Aida teszt vagy a chinebench, cpuz stresszteszt 90 fok fölé viszi a procit, unigine valley alatt 20%-os cpu terhelésen is van, hogy 80 körül van.

Már fogalmam nincs mi lehet a cuccal elvileg a cm hűtő 150w tdp-vel bírkózik meg, az arctic pedig 160w-al. Az i7 870 alap beállítások mellett max 95w lehet.

Miért kapok jobb hűtővel szarabb értékeket?

Ha az i7 870 maximum 72,5 fokos lehet, akkor miért nem kapcsol ki 80 fok felett sem és az aidában ilyenkor miért nincs thertmalthrottling sem?

2019. aug. 8. 14:44
1 2
 11/14 Gábor_79 ***** válasza:
100%
Meg annak a hűtőnek, ahogy láthattad, műanyag rögzítése van. Nem vagyok benne biztos, hogy az jobb hűtő a réginél. Ettől független, lehet gyártási hibás. Domború vagy homorú felület. Valamelyik műanyag elem törött. Ha visszaszerelnéd a régit, az plusz információval bírna.
2019. aug. 8. 17:37
 12/14 A kérdező kommentje:
A rögzítései nem töröttek, a kilazulást ellenőrzöm mikor hazaértem. A homorúságot vagy domborúságot is megnézem valahogy, ahogy a korábbi hűtőt is újra. Köszi a tippeket.
2019. aug. 8. 17:45
 13/14 anonim ***** válasza:
Ja és lehet, hogy nagyon hülye ötletnek tűnik, de nem maradt rajta a CPU hűtő alján a fólia?
2019. aug. 8. 23:02
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem, nem maradt rajta. :) Most fogom kipróbálgatni őket házon kívül. A rögzítők jó helyen voltak, így az az eshetőség kilőve.
2019. aug. 9. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!