A számítógép mindig annyi wattot eszik, ahány wattos táp van benne, vagy fogyaszthat kevesebbet üresjáratban?
Figyelt kérdés
Azt értem, hogy egy 500w gold táp 400w legalább le tud adni. De mi van az üresjáratnál, amikor pl 50 wattot eszik a vga, mivel csak internetezel.
Mindig pörög az 500w nem? Legalábbis nekem régen ezt mondta az egyik barátom. Aztán lehet hülyeség mert itt gyk-n ma meg mást olvastam. Azt írta valaki, hogy mindig annyit eszik, amennyit épp felvesznek az eszközök. De ha ez így van akkor meg minek sporolnának sokan azzal, hogy pont elégséges méretű tápot raknak bele...
2019. aug. 8. 00:33
2/7 anonim válasza:
Én voltam az a valaki de meg fognak erősíteni mások is. Most a másik kérdésnél lévő példába gondolj bele. Ha 200 wattot eszik a gép és 1000 wattot adna le minden pillanatban a tápegység akkor hová lett 800 watt? Ezt a kicentizős dolgot én sem igazán értem, annyi van benne hogy azonos áron ha kisebb tápot veszel akkor az általában az jobb minőségű lesz. Egyébként az én gépem maximális fogyasztása 450 Watt körül van és egy 600 Watt gold táp van benne. Szerintem így ideális mert nem fog maxon pörögni a táp sohasem.
3/7 A kérdező kommentje:
Ezt jó tudni, köszi szépen
2019. aug. 8. 00:55
4/7 MGéza válasza:
Egyszerűen és tömören: Az hogy a tápegység 500W teljesítményű nem azt jelenti hogy mindig annyi áramot ad le, hanem hogy maximum annyit képes folyamatosan biztosítani. Tehát ilyen tekintetben egy 500W-os semmiben nem különbözik egy 300W teljesítményűtől ha a konfiguráció csak 200W-t fogyaszt. Persze más kérdés a hatásfok hogy ténylegesen mennyit fogyaszt, de ebbe ne menjünk bele, nem, ez volt a kérdés.
5/7 anonim válasza:
https://www.youtube.com/watch?v=SAb7rWl9QPA&t=255s
Itt szépen elmesél mindent, amit tudni érdemes a tápokról.
6/7 anonim válasza:
Az baromság, hogy egy 500as táp 400at le. A hatásfok annyit jelent, hogy ahhoz, hogy 400-at le tudjon adni, rossz hatásfokú táp felvehet ehhez 500wattot is. 500 wattos táp ahhoz, hogy leadjon 500 wattot, a konnektorból kivehet 550-560 wattot is simán. A gold, silver, bronz ezt jelöli egy tápon, hogy a felvett áram hány százaléka hasznosul és mennyi lesz hő. Minél jobb a hatásfok, annál kevesebb a hő, annál halkabban üzemel. A gépben lévő alkatrészek határozzák meg a fogyasztást. Annyi igazság van abban, amit írsz, ha nagyon kiforgatjuk, hogy a nagyon túlméretezett táppal tud több áramot felvenni a táp, mert az alacsony terhelés ront a hatásfokon. A tápok 50%os terhelés mellett dolgoznak a legjobb hatásfokon.
7/7 anonim válasza:
Mondjuk ha folyamatosan maximális Watton üzemelne a táp akkor a hőleadás miatt nagyobb hűtés kellene neki mint Paksnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!