Egy 5+ éves AMD proci ugyanolyan, mint az új Ryzen?
Haldoklik a régi gépem, ami 5 éves. Bátyám azt mondja ne vegyek újat. Szerinte nem érdemes. Vennék egy olyat amiben AMD Ryzen 5 2600 6x3,9GHz proci van. Azt mondja ezt nem érdemes megvennem, mert ugyanaz mint ami a régi gépemben van. A régiben egy AMD FX-8350 4219 MHz (21x201)-es van.
Egy régi AMD proci ugyanolyan mint egy rízen 5:
A bátyádnak halvány fogalma sincs a dologról, ne hallgass rá!
Ég és föld a két processzor. Vegyél Ryzen-es gépet.
...ez az előbb lemaradt:
Köszi. Azt mondja az AMD-s ugyanaz mint a Ryzen. Nagyobb az órajele ezért.
Döglődik a gépem és kinéztem egy újat, amibe ilyen ryzen 5 van és anyagilag és igények tekintetében is jó lenne. Megvehetem nyugodtan ? Nem kell azon rágódnom, hogy ugyanazt a gépet vettem meg a proci miatt?
Megnézted a második (#3) linken a különbséget? Ott van, %-ban mutatja...
Ne foglalkozz a két órajellel, két ilyen(korú, működésű) CPU esetében lényegtelen szempont.
Egy 20 éves autó ugyanolyan, mint egy vadonatúj?
Ami az informatikában 5 év, az az autóiparban kb. 20.
Ahogy előttem is írtak tényleg semmi közük egymáshoz. A Bulldoser és az első Ryzen között is óriási a különbség teljesítményben.
A Ryzen leginkább abban tér el hogy több kisebb chiplet van a procibam nem egy nagy chip részben ezért olcsóbb is és ezért kell neki a gyorsabb ram.
Persze mindig lesznek ilyenek mint bátyád. Mint pl mikor a Kia kihozta a Stingert ami egy Mustangot is legyorsult 1/4 mérföldön de néhányan csak annyit tudtak erre is írni hogy ooo hát ez akkor is csak egy Kia
#7 userbenchmark százalékozását hagyjuk már, egy hajszállal van több valóságalapja mint a gpuboss.com nak, vicc az egész oldal. Természetesen a ryzen minden szempontból jobb, több szálas teljesítményben jobb egy r3 is(habár épp hogy, na de fele annyi maggal gazdálkodhat - egy szálas teljesítményben meg köröket ver rá) mint egy fx8 volt, nem hogy egy r5, de a userbenchmark szart sem ér, linkelj normális tesztet ha számokkal akarsz példálózni.
Egyébként átlag fps ben nincs olyan hatalmas különbség mint sokan szeretnék látni(ahogy intel és amd között sem volt soha), volt fx6-8 am, intelem, most meg ryzenem, a minimum fps a legnagyobb különbség köztük. Ahol az fx megakad egy-egy pillanatra ott a ryzen\intel meg sem röccen, az hogy 90 helyett 82 az átlag fps a kutyát nem érdekli, kikapcsolod a farokméregető programot aztán fel sem tűnik - az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy a minimum 18-20, vagy 60. Sokkal nagyobb élmény lesz játszani az r5 tel, ha belefér mindenképp érdemes frissíteni rá(vagy bármilyen modern rendszerre minimum 6 maggal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!