Ez jó kombináció?
Az a táp nemcsak overkill, de még drága is. 15-20k között már találsz minőségi 500W-os egységet, az bőven elég lesz neked.
A megspórolt pénzből pedig a RAM-ot duplázd meg, esetleg csapj még hozzá legalább egy 120 GB-os SSD-t, és arról futtasd az op. rendszert.
Bár van egy olyan érzésem, hogy ez egy előre összerakott konfig.
Én az I5 9400F helyett inkább egy Ryzen 5 2600 at választanék egy B450 es alaplappal.
Az RX 580 at bőven kiszolgálja az is plusz 12 szálas nem csak 6 mint az Intel így CPU intenzív játékoknál mint COD4 Hitman 2 BF5 multi ott még stabilabb eredményt is hoz.
Na meg erre az alapra még egy 2020 as 4000 es Ryzent is fejleszthetsz majd az Intelesre meg csak egy I9 9900k t max mert ott jövőre másik foglalat lesz.
Na, megint itt van a kedvenc GYK-s bajtársam, és ismét hozza a tőle megszokott affinitást... :))
Egy ilyen konfigba teljesen felesleges a 4000 Mhz-es memória, főleg ilyen nevetséges árak mellett. Nem is értem, hogy ezt hogy gondoltad...
Bár a videokártyás megjegyzésedet sem értem, ha már itt tartunk. Szerintem elég egyértelmű, hogy a kérdező játszani is szeretne ezzel a géppel, így egyértelműen a gyorsabb kártyát kellene vennie. Vagy szerinted a 4 Ghz-es RAM fontosabb játékokban, mint egy gyorsabb GPU?
A processzorral kapcsolatos sületlenségeidre inkább nem is írok semmit. Egy olyan érában, ahol nem csak a mindennapi alkalmazások, de még a játékok is egyre jobban kihasználják a több mag és szál adta lehetőségeket, te komolyan egy i3-at ajánlanál akár egy i5 vagy Ryzen 5 helyett? Mindig sikerül mosolyt csalnod az arcomra... :))
Jó de az i3 9350kf húzható még ha 4 mag 4 szál talán. Persze i5 9500F is jó árban van, arra meg gondolom ninvs pénze a kérdezőndk, hogy vegyen i9 9900F vagy esetleg 9900K, ami még jobb 9900kf-t, i7 9700kf ugyan így i7,i5-nél is -t de még szerintem i5 9600kf-re sem. De még a sima i5 9600K-ra se. Ahol értelemszerű, hogy a KF jobb mint a sima K mert enegia takarékosabb. És a hiányzó igp miatt Jobban is teljesít.
És amúgy az i3 9350KF simán van olyan erős 5 ghz-n mint egy i7 7700K. Ami olyan brutál, hogy hiába csak 4 szálas a proci. Na persze ha kérdezőnek nincs pénze z alaplapra. Akkor nyílván vagy vegyen egy i3 8300-at. Vagy egy i5 9500F-et, ami kb egy i7 7700 szintjét hozza csak, viszont erősebb mint a Ryzen 5 3600!
Jó vicceket ír tényleg megint ez a tag. Egy I5 9500 egy I7 7700 szintjét hozza és ezek szerinted erősebbek mint egy Ryzen 5 3600. XDD Ezek max a talpát nyaldossák alulról de nem erősebbek esetleg valami rohadtul intelre optimalizált programnál.
Egy 3600X 4.4 ghz en egy 8700K val van egy szinten. Olykor az előbbi olykor az utóbbi hoz 2-3% al nagyobb teljesítményt.
Húzhatod te a 4 szálas procit 10 ghzre is akkor is szenvedni fog egy olyan játékban ami 12 szálat is kihasznál mint pl BF5. Az átlag fps amúgy sem minden önmagában ha a stabilitás egy förtelem a rossz frametime miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!