Ryzen 7 2700x vagy Ryzen 5 2600x?
Tisztelt fórumozók!
A fenti procik közül kell választanom.
Hol veszem hasznát a több szállnak és több magnak elsősorban? Azt hallottam, hogy játékoknál nincsen komolyabb teljesítménybeli különbség a kettő között, de elsősorban munkára használnám. 2D grafika (Photoshop és társai), összetettebb ecsetek használata, grafikák feldolgozása, szóval egy sor olyan dolog, amelynél a jelenlegi procim besz*rik. Érezném-e itt a 2700x előnyeit?
Köszönöm a válaszokat, és szép estét!
Mindenféleképpen éreznéd de 6/12 és 8/16 nem olyan drasztikus mint a 4/8 8/16 különbség.
Tehát ha a pénztárcád engedi, és nem sajnálod rá, akkor legyen 2700x. Esetleg köztes megoldásként sima 2700.
Photoshop többnyire egy szálon fut, a kódbázis elmúlt 20 éves, az életben nem fogják az egészet átírni. Harmadik generációval\intellel jobban járnál, nem ég és föld a különbség, de érezhető.
Azt is játéka válogatja hogy melyik hány magot használ ki, de itt is inkább vennék egy 3600 at mint 2600\2700 at, többszálas teljesítményben 12-15 százalékkal lassabb mint a 2700x, egyszálasban pedig kb ugyanennyivel gyorsabb. Játékos témához hozzátartozik az is, hogy jövőre 8 zen2 magos procikkal jönnek az új konzolok, a gépigényeket meg mindig a konzolok szabják meg.
Már ha nem használtan vennél valamit nagyon jó áron persze, de ha nem sokkal olcsóbb akkor kiköhögném az esetleges felárat a 3600 ra, processzort nem cserél az ember gyakran, pár ezer forint hosszú távon nem fog hiányozni ha 4-5 éves beruházásról beszélünk.
Köszönöm a válaszokat!
Valóban, időközben én is olvastam, hogy a PS képtelen kihasználni 4-6 magnál többet, tehát teljesen indokolatlan lenne a 2700x.
A harmadik generációról még nem is hallottam - nem követtem mostanában a dolgot :) -, ez a 3600, esetleg a 3600x elég szimpatikus.
Köszönöm ismét, mindenkinek ment a zöld pacsi.
#7 habár ebben az esetben valóban nincs nagy különbség, dea userbenchmarkkal inkább ne példálózzon senki..
720 vs 100 ezres proci(már ha a 8700k t nevezhetjük ma még 100 ezres procinak, legfeljebb néhány százalékot ver rá a 3600 ra ami meg 70 ezer, vagy még olcsóbb), szerinte "effective speed +4%" az utóbbi javára. Ostoba algoritmussal dolgoznak ami a világon semmit sem ér processzorok között, az az oldal kizárólag arra jó hogy összezavarja azokat akik nem értenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!