Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szeretnék venni egy SSD-t....

Szeretnék venni egy SSD-t. Hogy álljak hozzá?

Figyelt kérdés

Van egy 1 terrás HDD-m, persze már majdnem tele mindenfélével, és ez eléggé lelassítja az egész gépet. Ezért arra gondoltam jó lenne egy SSD, hogy az OPrendszer onnan fusson, stb, gondolom nem kell magyarázni.

Viszont nem különösebben értek a hardverekhez. Úgy.. egyáltalán nem.

A kérdésem az lenne, hogy mire kell figyelni SSD választásakor? Vannak értékek amik ütik egymást? A memória méretét leszámítva van jobb és rosszabb teljesítményű?

Az alaplapom ASUS H110M-A, ha ez segít valamit.

Előre is köszi!

2019. júl. 25. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Van sata és m.2 ssd. A satát ugyanúgy kötöd be mint a hddt, az m.2eset az alaplapba kell belepattintani, ha van benne foglalat. Papíron az m.2 gyorsabb, de a gyakorlatban nem fogod észrevenni a különbséget.

Linkelek pár ssdt.(satásat ill. m.2eset is, csak tájékozódj róla, hogy a lapodon van e m.2 foglalat.

Amire figyelj, hogy lehetőleg ne legyen csurig, az rontja az élettartamát, és a biosban ahci-re legyen beállítva a "lemezvezérlő", vagy ilyesmi.

Linkelek párat, válogass, olvasgass véleményeket. Szerintem mindegyik nagyon megbízható, kiváló termék.

[link]

/

[link]

m.2:(pl)

[link]

2019. júl. 25. 18:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
*kétszer leírtam a "linkelek párat mondatot. Sry, fáradt vagyok már ehhez :)"
2019. júl. 25. 18:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Azta, köszönöm szépen a gyors és érthető választ:)
2019. júl. 25. 19:10
 4/5 A kérdező kommentje:

Meg is rendeltem a Samsung 250 gigásat, hétfőn hozzák:)

Viszont azt részt nem teljesen értettem, hogy " és a biosban ahci-re legyen beállítva a "lemezvezérlő", vagy ilyesmi."

ahci? hci? vagy ez miez?

úgy képzeltem, hogy az SSD-re lenne felrakva a windows, és ezzel minden szempontból azt veszi alapnak.. vagy nem így van?

2019. júl. 27. 18:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy én egy régi laptoppal használom, ahol pocsék a bios, és nem sokat érek vele, de küldök egy linket ahol elmagyarázzák a működését.

https://www.youtube.com/watch?v=TcaXJRKeq0Q

Ezzel sem értek egyet maximálisan de, szó van benne az ahci kontroller fontosságáról. Ami fontos, hogy windows telepítés előtt állítsd át, mert simán elúszhat ez a csodás operációs rendszer.

Ami biztos , hogy a samsung ssd egy nagyon jó választás volt, én 850evot használok 2és fél éve és hibátlan :)

2019. júl. 27. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!