Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit nem szabad egy videoklipbe...

Bence2601 kérdése:

Mit nem szabad egy videoklipben "mutatni"?

Figyelt kérdés
Zenéket csinálok és konkrétan arra vagyok kiváncsi hogy egy üdítőmárkát szeretnék a klipben szerepeltetni úgy hogy látszódik a logoja de nem tudom hogy szabad-e, és hogy ezek a szabályozások hogy működnek. Ha tudtok még ilyeneket írni vagy linkelni nyitott vagyok rá! :)

2019. júl. 7. 17:19
 1/3 anonim ***** válasza:
86%
Ha hivatalos videó, akkor én a helyedben nem tenném, a logót semmiképp nem mutatnám, hacsak nem paktálsz le az adott céggel.
2019. júl. 7. 17:22
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha valahol kitakart márkajelzést látsz, az azért van, mert bár a terméket be akarták mutatni, azért nem fizetett a jogtulaj. Így nem szponzorálják, hogy ne csináljanak neki ingyen reklámot.

Ha nem negatív színben és lejáratás céljából mutatod be a terméket, nem érdekli a jogtulaját hogy kitakarod-e vagy sem. Ha nem takarod akkor ingyen reklám nekik, ha kitakarod, akkor legfeljebb a nevük/logójuk nem lesz egyértelműen feltüntetve, ami miatt őket nem éri semmi hátrány.

Ha szponzorálnak téged, ha nem, a direkt termékmegjelenítés úgyis be fogja vonzani azokat, akik majd ezt megjegyzik neked.

2019. júl. 7. 17:31
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat. Viszont az relatív hogy mi a negatív szín. Annyi a lényeg hogy a klipben egy sprite üdítőt szeretnék szerepeltetni, aki jobban ismeri ezt az amerikai stílust annak leesik hogy ez egy rejtett utalás a lean nevű "kevert kábítószerre" amit amerikában főleg a rapperek előszeretettel használnak. A szövegben és a klipben sem lenne konkrétan erre utaló megjegyzés, akkor mutathatom nyugodtan?
2019. júl. 8. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!