Tegnap este egyszerűen kidobott a Facebook profilom és jól látható képet kellett feltöltsek az arcomról, hogy ellenőrizze. Jelenleg folyamatban van a kép ellenőrzése. Ez kb mennyi ideig tart? Valaki már vissza kapta? Van pozitív tapasztalata?
Én keresztfiamat akartam regisztrálni tegnap előtt. Sikerült is, de már nem volt idő róla képet feltölteni. 1 nappal az után, mikor be akartunk jelentkezni, hogy képeket töltsünk fel, már nem engedte. Azt írta gyanús tevékenységet észletünk a fiókjával kapcsolatban, ezért töltsünk fel képet. WTF???!
Milyen gyanús tevékenységről pofázik, mikor még nem is volt használva a fiók? És mi alapján akarja összevetni a képet, mikor nincs is még másik feltöltve? Ma pedig már le is tiltották a fiókot.
Miféle idióták dolgozhatnak a facebook -nál?!
Értem én, hogy sok a kamu, trollkodási szándékkal létrehozott fiók, de ne a normális felhasználókat szívassák már miatta!
A Facebook egyre inkább egy szociális-hálózat monopólium, ami éppen ellentétes azzal, amit magáról hirdet.
Vagyis hogy összehoz embereket, bővíti a szociális kapcsolatokat, jobbá teszi társasági életünket és szabadabbá, nyiltabbá teszi kommunikációnkat és egyáltalán minket.
A Facebook valójában leszoktatja az embereket a hagyományos kommunikációról, a valódi társas érintkezésről, elidegenít sok embert egymástól akár családon belül is.
A kommunikációt, a megnyilvánulásokat egyszerűsíti, sablonosítja, uniformizálja. A figyelmet a rövid, harsány posztokra irányítja, valójában butítja az embereket.
Az értékrendet el- vagy tovább torzítja (bár ez nem feltétlenül a Facebook egyedüli érdeme).
Ezenfelül még erős függőséget is okoz, ami a valódi életről (problémákról, lehetőségről, érzelmekről) tereli el a figyelmet és zárja be az embert egy burokba.
Mindemellett egyre inkább tereli a tömegeket ideológia, politika mentén pl. cenzúrával, hírek, posztok súlyozásával és célzott, manipulatív egyéb tartalommal.
Ráadásul adatokat gyűjt rólunk és rendszerez/kiértékel, amit csak idő kérdése, hogy a kínai megfigyelési rendszerhez hasonlóan használjanak fel.
Tehát én nem ajánlom a Facebookot. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!