Melyik macbook éri meg jobban?
Azt, hogy megéri-e, csak te döntheted el, de az, hogy az Apple minőségi (volt), tény. A 2016 után kijött készülékekre szokták mondani, hogy hanyatlik a minőség, ami lehet igaz, de nem egyértelmű. Inkább az ár/érték arány romlik, de sz*rt nem fogaz kapni. Macbookokból is a 2015 körüli szériák a legjobbak. Az, hogy megéri-e valami az ártól is függ, és attól, hogy mennyit akarsz szanni rá. Számomra egy 2014-2016-os macbook pro mondjuk 300-500k körül éri meg, attól nagyban függve, hogy mi van benne, és mennyire használt. Airről nem tudok nyilatkozni, azok árait annyira nem tartom számon.
Nekem prom van, 2015-ös. Igen, jó. De nekem főleg azért, mert ahhoz a munkához, amit végzek, jobbnak találom mac os-t. De netezésre, filmezésre, letöltögetésre, vagy átlag használatra sosem vennék macet, mert ahhoz nekem drága. Persze van, akinek nem. Es persze létezik olyan wimdowsos gép is, ami fölöslegesen draga ehhez. Szóval attól is függ, mire használnád...
Általános használatra a Pro felesleges, az Air tökéletesen megfelel.
Pro ott jön számításba, ahol nem mindegy, hogy pl. egy videós anyag elkészítése 2 óra, vagy 3-6.
Vagy fejleszőként/devops-ként a saját gépeden kell virtualizálni, docker-ezni, stb., és kell a több RAM és a gyorsabb CPU.
Vagy valamiért dedikált GPU-ra van szükséged.
Ha ilyesmi nem kell, vagy nem jellemző, akkor nem igazán éri meg, és jobban jársz a könnyebb géppel, a nagyobb üzemidővel. Korábban volt Pro-m, de jóideje Air-t használok, és a következő sem lesz más szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!