Van egy Xiaomi Redmi Note 5 telefonom, és nem töltődik. Mit csináljak?
A telefonokat (minden ellenkező híreszteléssel ellentétben) nem szabad úgy tölteni, hogy egész éjszaka rajta van a töltőn.
Szerintem fél év alatt belevágtál több ezernyi töltési ciklust, és az akku ezt bizony nem szereti.
1. Próbáld ki másik kábellel.
2. Próbáld ki másik adapterrel.
3. Adatmentés, utána szoftverfrissítés/ha nincs elérhető frissítés, rakd újra azt, ami jelenleg rajta van.
4. Ha egyik sem segített, akkor valószínűleg hardvered hiba. Vidd szervízbe.
Ezen felül, ahogy az első válaszoló mondja, nem szabad egész éjjel tölteni. Napközben néhányszor, rövidebb ideig kell tölteni. A töltöttség legyen 40-90% között mindig, ha megoldható.
A repedés pontosan hol van? A microUSB csatlakozó környékén? Ha igen, akkor lehet az a hiba forrása, ha nem a csatlakozónál van valahol a repedés, akkor pedig ez nem releváns, tuti nem ez a hiba forrása.
Az esti töltésről pedig csak annyit, hogy nem érdemes hosszú távon efféleképp tölteni a telót. 1-2x ha becsúszik ilyen alkalom az nem gond, mind a töltőfej, mind az akksi is rendelkezik vezérlő elektronikával, amik tudnak is egymással kommunikálni, ezzel elkerülve a túltöltést. Egyszerű, ha 100-on van az akksi, leáll a töltés és csak pótlást kap a telefon, ha netán a készenléti állapot elhasználna valamennyi töltést. Viszont, attól ez még nem jelenti azt, hogy nem lehet soha probléma az egész estés töltéstől. Eleve a csatlakozót sokkal jobban igénybe veszed így, tehát már a fizikai sérülés, kopás is könnyebben előfordulhat nem beszélve arról, hogy valójában ezek a töltésvezérlő elektronikák mennyire aprók. Ha jön este egy áramszünet és teszem azt eon-hoz hűen a visszakapcsolás pillanatában 230V-nál nagyobb feszültség löketet kapnak a cuccaid? Vagy földelésen (!!!) jön fel a villámcsapás? Nevetségesen hangzik tudom, de én nem nevettem, mikor a szomszéd udvarába becsapott a villám és a földelt szoba közel komplett elektronikai felszereltségének búcsút inthettem. Aztán akkor még nem vettem számításba a véletlenszerű meghibásodás lehetőségét illetve azt, hogy a töltésvezérlő elektronikát is folyamatosan dolgoztatod ezzel. Nem hinném, hogy állandó töltésszabályozásra lettek ezek kitalálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!