Ha van a gépben egy samsung 2x4 gb ram, akkor lehet más márkájú ramot bele rakni?
Igen. A márka nem számít, csak az órajel lehetőleg egyezzen (1600 MHz és társai), no meg a generáció (DDR2, DDR4 és ilyesmik).
Ha az órajel nem egyezik, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem fog működni, viszont az erősebb ram a gyengébb jelén fog üzemelni (pl. egy 1600-as és egy 2200-as ramot ha egymás mellé teszel a gépbe, akkor mindkettő 1600-on fog működni).
Helyette: Persze, simán.
Mellé: Inkább ne. Nem jó dolog keverni még gyártón belül sem a típusokat.
szia
és mivan abban az esetben ha 8 gb ddr4 2400 mh melle beteszek egy 4 gb ddr4 2400 mh-eset? nekem valamiert nem indul el a gép...
Hát az a helyzet, hogy van ilyen. Nem tuti a dolog (ha még nem tetted meg, akkor próbáld variálni a sorrendjüket az alaplapon).
Nekem például most van egy 2 gigás DDR3-as a gépemben, meg egy 4 gigás. Kingston mindkettő, de a kisebbik 1066 MHz-es, a nagyobbik 1333-as. Szépen megvan a 6 giga memória összesen, de csak 1066 MHz-en.
Amúgy nekem sem indult elsőre a gép. Kihúztam, vártam vele egy kicsit, visszadugtam, aztán hoppá, már indult is. Azóta sincs gond.
A hosszú évek tapasztalata az, hogy egymás mellé CSAK teljesen azonos RAM-ot szabad berakni (azonos gyártó, típus). A RAM a gép lelke, minden adat átfut rajta. A legkisebb időzítési eltérés (ami nem is látszik elsőre) is megbolondítja a gépet, és véletlenszerű, érthetetlen hibák (pl. kékhalál) jöhetnek elő. Ezen nem érdemes spórolni. Inkább el kell adni a meglévőt, és azonos újakat berakni.
Az sem jelent semmit, hogy valakinél, egy másik konfigurációban, az adott helyzetben megy két különféle RAM. Én nem kísérleteznék, ha stabil gépet akarok használni.
#3 Sorrend a berakáshoz : 1 3 2 4... Ha 1 ramod van akkor 1eshez, ha kettő akkor az 1esbe meg a 3masba raksz, ha 3ramod van akkor 1esbe 3asba meg 2esbe helyezd őket
Ha 4 van akkor ügye tömindegy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!