Nem tudom beállítani a mobilnetet Windows 10-es laptopon. Mi lehet a hiba?
A lényeg: Adott egy Fujitsu Celsius H910 laptop, benn egy SIERRA gyártmányú 3G/HSPA "modemmel", és egy SIM kártya olvasóval.
A "modem" működik, a SIM kártyát is látja a rendszer, de a Windows kiírja, hogy a mobiladat le van tiltva, engedélyezzem a laptopon (keressem meg a "gombját" vagy funkcióbilllentyűt)
Nos a gond az, hogy ezen a gépen csak egy csúszka van "WIRELESS" felirattal, ami természetesen BE VAN KAPCSOLVA (Egyébként a wifi sem működne)
Megnéztem a BIOS-t, ott cska a hardvert tudom letiltani/engedélyezni, de ot is ENABLED a helyzet...
Szóval a hardver működik, a SIM kártya is be van olvasva, de a Windows azt hiszi, hogy nincs bekapcsolva az eszköz....
Hogy tudnék életet lelni a mobilnetbe?
(Tudom, régi cucc, de azért mégis jó lenne ha működne.....
Szerinted maradjak Win10-n vagy rakjam fel a Win7-t?
Panda vírusirtó is jó?
Te mit használsz majd Win7 után?
Először is nézz utána, hogy egyáltalán van-e minden hardveredhez win7-es driver! Ha viszonylag új, legfeljebb 2-3 éves géped van, akkor esélyes, hogy nincs.
Sajnos én kénytelen vagyok 10-et használni, ugyanezen okok miatt, de egyre inkább gyűlölöm. Lehet, hogy kénytelen leszek átállni Linuxra, ha tényleg igaz, amit a Micro$oft mond, hogy nem lesz több windóz.
Én 10et használok otthoni és munkahelyi gépen is, felügyelek másik 50et és nem szokott gond lenni velük.
Nem több mint amikor 7-ek voltak.
Szerintem a gond nem a 10 és 7 közti különbséggel van, hanem a home és a prof verziók közti különbséggel.
A profon (én csak ezt használom mindenhol) mindent be lehet állítani, egy jól beállított géppel pedig nincsenek problémák.
A home pedig úgy működik mint egy android, csinálgatja magától a beállításokat, semmit sehová nem lehet állítani, törölni ... ... ...
Valószínűleg debileknek gyártották, akik csak be meg ki tudják kapcsolni a gépüket :)
Hogy a kérdésre is válaszoljak, a gépházban keresd szerintem azt a bekapcsolási lehetőséget, feltehetően oda rakták.
"Hálózat és internet"
Ott azt írja: MOBIL (Kikapcsolva)
Bekapcsolásra lehetőséget itt nem mutat.
Kiírja, hogy keressemmeg a laptopon a "bekapcsológombot" de a gépen a "WIRELESS" [ON] állásban van (Másik kapcsoló nincs, ez kapcsol ki-be minden vez.nélküli cuccot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!