Lomtárbol törölt fájlok visszahozása? Többi lent
Attól függ, hogy azóta mennyi új fájl lett mentve a merevlemezre. Mikor törölsz egy fájlt, akkor a fájl igazából a merevlemezen marad, de a helye úgy van jelölve, hogy oda új adatokat másolhat a rendszer. Minél több adatmódosítás történik a törlés után, annál nagyobb az esélye, hogy nem menthető a fájl.
A Disc Drill egy jó ingyenes program, töltsd le és próbálkozz azzal (persze annak letöltése is rontja az esélyeidet, de sajnos ez van).
"Mini Tool Power Data Recovery nevű programmal vissza lehet állítani a törölt elemeket a kukából ;)"
- A kukából IS törölve lett, amúgy a lomtárból való viszaállításhoz nem kell program.
"igen. én anno ezzel egy 500gb-os külső hdd minden elveszett adatát tudtam visszaállítani.."
- Külsőről könnyű, mert oda csak akkor van írás ha te oda írsz. Ugyanez egy rendszerpartícióról már nem mondható el. onnan nagyságrendekkel kisebb az esély a visszaállításra.
Próbálkozni persze lehet, akár ezzel is:
„Az eset óta csak 2-3 mbnyi adatot töröltem.”
Ez a medvebőr még nem valami biztos fedezet az örömpohárra. A rendszer és a különféle programok akkor is állandóan írják-olvassák a merevlemezt, ha te egyébként nem végeztetsz is kifejezetten ilyen műveleteket. A helyreállítást is azért szokás külső meghajtóról indítani, hogy nehogy maga a helyreállító lépjen a nyakára nagy buzgalmában valamelyik még használható adatnak. Ha tehát a gépedet, csak úgy általánosságban, használtad azóta, azzal mindenképpen csökkent a helyreállíthatóság esélye. Mindazonáltal a rendszer (amennyire tudom) megfelelő mennyiségű szabad tárhely esetén igyekszik elkerülni a törölt fájlok adatainak felülírását, úgyhogy nem megalapozatlan a reménykedésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!