Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lomtárbol törölt fájlok...

Lomtárbol törölt fájlok visszahozása? Többi lent

Figyelt kérdés
Május elsején nagyon fontos fájlokat töröltem a lomtárbol is véletlen. Van rá esély hogy ezeket újra lássam? Nem értek az ilyen dolgokhoz

2019. máj. 2. 14:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy azóta mennyi új fájl lett mentve a merevlemezre. Mikor törölsz egy fájlt, akkor a fájl igazából a merevlemezen marad, de a helye úgy van jelölve, hogy oda új adatokat másolhat a rendszer. Minél több adatmódosítás történik a törlés után, annál nagyobb az esélye, hogy nem menthető a fájl.

A Disc Drill egy jó ingyenes program, töltsd le és próbálkozz azzal (persze annak letöltése is rontja az esélyeidet, de sajnos ez van).

2019. máj. 2. 15:03
 2/10 anonim ***** válasza:
#1 Nyilván ilyenkor nem arra a meghajtóra kell letölteni, telepíteni. Ki kell venni a meghajtót a gépből, berakni egy másikba és azon próbálni meg helyreállítani a törölt fájlokat.
2019. máj. 2. 15:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Mini Tool Power Data Recovery nevű programmal vissza lehet állítani a törölt elemeket a kukából ;)
2019. máj. 2. 15:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Az eset óta csak 2-3 mbnyi adatot töröltem. Tehét egy ilyen alkalmazással van esélyem visszahozni?köszönöm a segitséget
2019. máj. 2. 15:27
 5/10 A kérdező kommentje:
Valamint Windows 7 home premium van a gépen az változtqt bármit?
2019. máj. 2. 15:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
igen. én anno ezzel egy 500gb-os külső hdd minden elveszett adatát tudtam visszaállítani..
2019. máj. 2. 15:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

"Mini Tool Power Data Recovery nevű programmal vissza lehet állítani a törölt elemeket a kukából ;)"

- A kukából IS törölve lett, amúgy a lomtárból való viszaállításhoz nem kell program.

"igen. én anno ezzel egy 500gb-os külső hdd minden elveszett adatát tudtam visszaállítani.."

- Külsőről könnyű, mert oda csak akkor van írás ha te oda írsz. Ugyanez egy rendszerpartícióról már nem mondható el. onnan nagyságrendekkel kisebb az esély a visszaállításra.

Próbálkozni persze lehet, akár ezzel is:

[link]

2019. máj. 2. 15:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
minitool program amit írtam erre is képet..nem véletlenül van a menüjében rá lehetőség :D
2019. máj. 2. 15:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Mire??? Visszaállítani a lomtárból. Arra ott az oprendszerbe a menü ember!! Dupla klikk a lomtáron és visszaállítás!
2019. máj. 2. 17:56
 10/10 tabaki ***** válasza:

„Az eset óta csak 2-3 mbnyi adatot töröltem.”

Ez a medvebőr még nem valami biztos fedezet az örömpohárra. A rendszer és a különféle programok akkor is állandóan írják-olvassák a merevlemezt, ha te egyébként nem végeztetsz is kifejezetten ilyen műveleteket. A helyreállítást is azért szokás külső meghajtóról indítani, hogy nehogy maga a helyreállító lépjen a nyakára nagy buzgalmában valamelyik még használható adatnak. Ha tehát a gépedet, csak úgy általánosságban, használtad azóta, azzal mindenképpen csökkent a helyreállíthatóság esélye. Mindazonáltal a rendszer (amennyire tudom) megfelelő mennyiségű szabad tárhely esetén igyekszik elkerülni a törölt fájlok adatainak felülírását, úgyhogy nem megalapozatlan a reménykedésed.

2019. máj. 2. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!